Sebastian Burduja, atac dur către primarul Clotilde Armand: „Nu a demonstrat altceva decât incompetenţă şi corupţie”

Elena Avramescu 25.11.2022, 11:24
Sebastian Burduja, atac dur către primarul Clotilde Armand: „Nu a demonstrat altceva decât incompetenţă şi corupţie”

În cadrul unei conferințe de presă din această dimineașă, Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, a vorbit pe scurt despre primarul Clotilde Armand, având de spus multe cuvinte grele la adresa acesteia, precizând că este cea mai mare dezamăgire pe care cetățenii sectorului 1 al Capitalei o puteau avea, mai ales că a arătat multă incompetenţă şi corupţie până în prezent, și nu a făcut nimic din ceea ce a promis în campania electorală.

Clotilde Armand, din nou în mijlocul unui scandal

Însă asta nu este tot, deoarece liderul PNL Sector 1 a ținut să-i aducă acuzații lui Clotilde Armand, fiind convins că aceasta vrea să dea mită electorală prin ajutorul anunţat pentru toţi locuitorii sectorului de peste 18 ani. În acest sens, se pare că PNL, împreună cu PSD ar fi făcut un alt proiect de hotărâre, unul transparent, care se va ocupa cu adevărat de nevoile oamenilor şi nu pentru a obţine voturile lor.

„Ele sunt, de fapt, în versiunea doamnei Armand tichete pro mită electorală, pentru că vizează numărul de persoane, peste 18 ani, primind fiecare votant al sectorului 1 suma de 1.000 de lei”, a spus liderul PNL Sector 1.

În continuare, Burduja a spus că este vorba despre de o sumă acordată pe gospodărie, și nu pe un singur pe votant, așa cum doreşte primarul Clotilde Armand. În acest sens, până la data de 30 aprilie 2023 ar trebui să fie plătite toate aceste sume către cetăţeni, și nu până când vor avea loc nu alegerile locale, așa cum își dorea primarul, cu scopul de a capitaliza electoral acest proiect.

„Noi susţinem că într-o perioadă complicată, oamenii politici, care sunt lideri politici trebuie să se concentreze pe nevoile oamenilor şi nu pe alegerile următoare. Doamna Armand, prinsă în corzile incompatibilităţii de către ANI, de către Prefectura Bucureşti, cu sesizări la Parchet pe speţe flagrante în care şi-a plătit singură bani din proiecte europene şi înţelegem pe surse că şi i-a plătit în avans, iar lucrul acesta trebuie verificat.

De asemenea, tot pe surse se aspune că deja a încercat să îi dea înapoi, să îşi acopere urmele. Acest subiect nu poate dispărea pentru că încearcă să îi mituiască pe cetăţenii Sectorului 1 cu 1.000 de lei”, a mai spus ministrul Burduja.

Marea izbanda a doamnei Clotilde: a ridicat un Ferrari!
Clotilde Armand. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

ANI, precizări în cazul Clotilde Armand

La începutul acestei luni, Agenția Națională de Integritate (ANI) a declarat că edilul sectorului 1, Clotilde Armand, a reușit să-și majoreze indemnizația cu 30%, distinct de sporul de 25% pe care aceasta l-a invocat prevăzut pentru primarii care implementează proiecte din fonduri europene. Primarul a reacționat la modul deja consacrat.

Astfel că ANI a trimis la Parchet dosarul pentru incompatibilitatea și conflictul de interese pe numele primarului sectorului 1, Clotilde Armand.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, a anunțat, luni, ANI.

Conducerea ANI a ținut să mai precizeze că „orice persoană evaluată beneficiază de toate garanțiile legale cu privire la consultarea actelor și a informațiilor care fac obiectul dosarului, însă Clotilde Armand nu a solicitat accesul la dosar sau prezența sa la sediul ANI.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...