Clipe de groază pe Calea Dorobanților. Zidul unui fost magazin a fost demolat peste mașini

Stan Filon 28.10.2022, 13:25
Clipe de groază pe Calea Dorobanților. Zidul unui fost magazin a fost demolat peste mașini

Au fost clipe de groază pe Calea Dorobanților, din Cluj-Napoca! O clădire veche este demolată, pentru a face loc unui nou proiect imobiliar, respectiv un bloc cu 9 etaje. Muncitorii care demolează fosta clădire a magazinului Billa au greșit puțin însă calculele, iar un perete al fostei clădiri s-a prăbușit pur și simplu peste mașini.

Clipe de groază pe Calea Dorobanților

Demolare cu scandal, în Cluj-Napoca, acolo unde două clădiri sunt puse la pământ pentru a face loc unui nou proiect imobiliar. Fosta clădire a magazinului Billa și cea a reprezentanței Dacia sunt în aceste zile demolate de noul proprietar al terenului.

În timpul demolărilor au apărut însă incidente neplăcute. Recent, un perete al fostei clădiri Billa a fost demolat neglijent de către muncitori, iar mai multe autoturisme parcate au fost avariate, după cum se poate vedea și în imagini.

Clipe de groaza pe Calea Dorobantilor 
Clipe de groaza pe Calea Dorobantilor

Proiect imobiliar de amploare

Noul proiect imobiliar costă peste 20 de milioane de lei și este dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Turcu. Clădirea va avea 9 etaje superioare, dar și 6 în subsol, potrivit planului.

Autorizația prevede „DESFIINTARE CONSTRUCTII EXISTENTE SI CONSTRUIRE CORP B – IMOBIL MIXT 4S+2D+P+9E, AMENAJARI EXTERIOARE, judetul Cluj, Dorobantilor, Cale, nr. 84. În următoarele condiții: Conform art.1 din H.C.L. nr.402/18.06.2020: Va fi realizata, pe cheltuiala investitorului, calea de trecere (trotuar, scări și sistem de iluminat public aferent), care va asigura legatura pietonala intre ansamblul de pe str.Dorobantilor si str.Episcop Nicolae Ivan în suprafața de 195 mp; după recepția lucrărilor de construcție – dar înainte de eliberarea Certificatului de atestare a imobilelor din ansamblu – calea de trecere va fi cedata cu titlu gratuit consiliului local. In interiorul clădirii sunt asigurate 63 de locuri de parcare cu acces public, din totalul de 75 locuri de parcare suplimentare”.

Ovidiu Turcu este proprietarul Dacia Service Cluj Feleac și avea, în 2014, o avere de 8 milioane de euro. Turcu este dealer auto pentru mărcile Dacia, Renault și Nissan. Acesta este prieten apropiat cu fostul ministru al Apărării, Vasile Dâncu, potrivit stiridecluj.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...