Urmările furtunii din București. Autoturisme avariate și acoperișuri smulse. FOTO. Sectorul 6, cel mai afectat

Iancu Andreea 28.05.2022, 23:30

Bucureștiul a fost serios afectat de o furtună destul de violentă, care a măturat străzile și bulevardele Capitalei. În urma ploii torențiale, a vântului puternic și a căderilor de grindină care s-au remarcat în unele zone ale orașului, mai multe autoturisme au fost avariate, în timp ce unele acoperișuri au fost smulse.

Efectele furtunii din București. Locuitorii Capitalei au semnalat autoturisme avariate și acoperișuri distruse

Update, ora 23.30. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a vorbit la Digi 24 despre distrugerile cauzate de furtună : „A fost o vijelie cu ploaie, în anumite părţi ale Capitalei, în special sectorul 6 a fost afectat. Am avut 29 de copaci doborâţi, 19 autoturisme avariate, un stâlp de electricitate doborât şi un acoperiş al unui bloc”, a afirmat oficialul.

O furtună puternică a fost raportată în București, străzile și bulevardele Capitalei fiind inundate în urma căderilor semnificative de precipitații și a vântului puternic. Mai multe acoperișuri au fost smulse, în timp ce unele autoturisme au fost avariate de crengile copacilor căzuți. În special zona cartierului Militari, din vestul Capitalei, a fost afectată de furtună, acoperișurile unor blocuri fiind duse de vântul puternic. Bulevardul Iuliu Maniu a fost și el inundat de ploaia puternică, conform Antena3.ro.

Bucureștiul s-a aflat sub incidența unei avertizări de tip cod galben de instabilitate atmosferică, iar efectele furtunii care a traversat Capitala se resimt.  Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în urma vântului puternic și a precipitațiilor abundente au existat 29 de copaci căzuţi şi 19 maşini avariate. De asemenea, mai multe intervenţii se află în prezent în desfăşurare.

Efectele furtunii din București
Furtuna din București a făcut ravagii pe mai multe străzi din Capitală
foto – antena3.ro

Avertizări meteo ANM de furtuni și ploi torențiale pentru următoarele 48 de ore, în România

ANM a emis coduri de instabilitate atmosferică, galben și portocaliu, precum și ploi variabile în cea mai mare parte a țării, în următoarele 48 de ore. În intervalul 28 mai, ora 12:00 și 30 mai, ora 10:00, în sud, sud-est și centru sunt așteptate manifestări atmosferice temporar accentuate. Județele vizate sunt Maramureș, Bistrița, precum și zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

În acest interval sunt așteptate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, urmând să fie semnalate viteze de 55 – 75 km/h și izolat peste 80 km/h. Pe arii restrânse poate apărea chiar și grindina. De asemenea, cantitățile de apă așteptate ar putea să depășească 20 – 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu va fi valabil în intervalul 28 mai, ora 12:00 – 30 mai, ora 10:00 și va fi marcat de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în intervale scurte urmând să fie raportate cantități de apă de 50 – 90 l/mp. De asemenea, în intervalul anunțat, vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii, cu viteze de 75 – 90 km/h, dar și grindină și frecvente descărcări electrice.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...