Clipe de coșmar pe plaja din Saturn. Bărbatul care a ignorat steagul roșu și a intrat în apă a murit

Elena Avramescu 08.08.2022, 10:39
Clipe de coșmar pe plaja din Saturn. Bărbatul care a ignorat steagul roșu și a intrat în apă a murit

O nouă tragedie este pe cale să se întâmple pe litoralul românesc, după ce doi bărbați aflat pe plaja din Saturn au decis să ignore avertismentele și să intre în apă, cu toate că era arborat steagul roșu. Unul dintre aceștia a reușit să iasă în siguranță la mal, însă celelalt nu a avut același noroc, astfel că acum șansele ca acesta să supraviețuiască sunt foarte mici.

Un bărbat a murit înecat pe plaja din Nepun

UPDATE În ciuda eforturilor echipelor de salvamari și SMURD, bărbatul nu a mai putut fi salvat și a fost declarat mort.

Știre inițială

Imediat după producerea incidentului, la fața locului a venit și un echipaj SMURD.

„Colegul lui a reușit să ajungă la mal. A fost recuperat și el, a venit și Smurdul. Este o mică șansă ca acest tânăr de 23 de ani să supraviețuiască”, a spus Vasile Borteș, șeful salmarilor din Neptun.

Se pare că bărbatul respectiv a ajuns la mare în cursul acestei dimineți, împreună cu un prieten, iar la un moment dat cei doi au decis să intre în apă, cu toate că salvamarii aveau arborat steagul roșu.

Din nefericire, unul dintre bărbați nu a mai putut ajunge singur la mal, astfel că salvamarii au intervenit pentru a-l scoate din apă iar acum încearcă să îl resusciteze.

Salvamarii incearca sa resusciteze un barbat care a ignorat steagul rosu
Salvamari pe litoralul romanesc

În cursul zilei de astăzi, s-a decis ca pe plajele din Constanța și din toate stațiunile din sudul litoralului să fie arborat steagul roșu din cauza vântului care bate cu putere dar și a valurilor mari. Salvamarii chiar le spun oamenilor de pe plajă care sunt pericolele la care se expun.

În pofida acestui lucru, turiștii nu țin cont de nimic și intră în apă, unii dintre ei cu colac, în speranța că nu o să pățească nimic, însă acest lucru reprezintă un pericol și mai mare pentru că sunt duși mai rapid de valuri în larg.

„Nu cred că vreți să auziți ce cuvinte ne aruncă. Ce să mai dai sfaturi când de ani de zile batem monedă?”, a spus șeful salvamarilor.

Mai mult, turiștii nu țin cont de nimic atunci când vin la plajă, astfel că nu își iau medicamentele pe care le au prescrise, nu se hidratează, leșină pe plajă. Șeful salvamarilor cere ca toți părinții să își supravegheze constant copiii, mai ales că duminică au fost pierduți trei copii pe plajă.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...