Uită de aglomeraţia de pe A2. „Marea” la care se ajunge într-o oră din Bucureşti. Puţini turişti ştiu de ea

Ioana Bucur 25.05.2022, 14:06
Uită de aglomeraţia de pe A2. „Marea” la care se ajunge într-o oră din Bucureşti. Puţini turişti ştiu de ea

An de an, primele zile cu soare și temperaturi ridicate dau startul weekendurilor și sejururilor petrecute pe litoral. În lunile de vară, drumul spre Constanța devine un adevărat test pentru nervii și răbdarea șoferilor. De acum, poți uita de aglomerația de pe A2. Puțini știu despre „marea” la care se ajunge într-o oră din București. Bucură-te de nisip fin și briză la doar 60 de kilometri de Capitală.

„Marea fără valuri” de lângă București

Autostradă aglomerată, plaje neîncăpătoare, prețuri mai mari de la an la an. Cu toate astea, litoralul românesc nu duce lipsă de turiști. Pentru cei care vor să petreacă ore de liniște și relaxare în natură, fără să fie nevoiți să înfrunte aglomerația de la A2, există o soluție la doar câțiva kilometri de București.

Un drum de o oră din Capitală ne va duce la „marea fără valuri”, în Gostina, Giurgiu. Cei cu spirit de aventură își pot lua cortul, petrecând câteva zile în mijlocul naturii, în condițiile în care în zonă nu există pensiuni sau hoteluri.

Plajele acestei „mări fără valuri” sunt formate dintr-un nisip fin și te poți bronza ori face baie în Dunăre. La Gostina sunt amenajate și câteva terase, însă mulți aleg să își aducă de acasă proviziile necesare unei zile petrecute la soare.

Cei care ajung acolo pot face și o plimbare cu barca și cu skijet-ul pe Dunăre.

Uită de aglomeraţia de pe A2. „Marea” la care se ajunge într-o oră din Bucureşti. Puţini turişti ştiu de ea

Semnal de alarmă pentru turiști și agenții

Recent, un apel a fost lansat către agențiile de la noi din țară, fiind rugate să nu mai ofere clienților un anumit produs ce a fost numit cea mai toxică excursie din România.

Semnalul de alarmă a fost tras în timpul unei întâlniri organizate la Sulina. Reprezentanții Asociației Delta Dunării au cerut eliminarea excursiilor de o zi în Deltă, cu plecare din București sau Ploiești, numindu-le periculoase pentru rezervația Biosferei Deltei Dunării.

Acest tip de excursii, spun reprezentanții asociaiei, nu sunt doar „o crimă pentru mediu”, ci și „o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 de kilometri în autocar, apoi alţi kilometri în barcă, gonind cu barca, în viteză pe canale”.

„Vă rugăm să nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs turistic pentru Rezervaţia Biosferei: excursie de o zi în Delta Dunării cu plecare din Bucureşti sau Ploieşti. Aceste excursii sunt o crimă pentru mediu, dar şi o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 de kilometri în autocar, apoi alţi kilometri în barcă, gonind cu barca, în viteză pe canale”, spun cei din Asociaţia Delta Dunării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: