Imagini dure la competiția unde David Popovici a scris istorie. Unei sportive i s-a făcut rău în timpul probei, iar antrenoarea ei a sărit în apă și a salvat-o – FOTO

Sorin Barbu 23.06.2022, 10:29
Imagini dure la competiția unde David Popovici a scris istorie. Unei sportive i s-a făcut rău în timpul probei, iar antrenoarea ei a sărit în apă și a salvat-o – FOTO

O sportivă din Statele Unite ale Americii a fost la un pas de tragedie în timpul probei de la Campionatele Mondiale de Natație. Anita Alvarez a leșinat și a ajuns pe fundul bazinului, inertă. Antrenoarei ei a fost prima care și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a sărit în apă.

O sportivă din SUA, la un pas de dramă la Campionatele Mondiale de Natație

Imagini dure la competiția unde David Popovici a câștigat medaliile de aur în probele de la 200 și 100 de metri liber. O sportivă din Statele Unite ale Americii a fost la un pas de tragedie. Anita Alvarez participa în proba de individuală de înot artistic și i s-a făcut rău în timpul exercițiului. Au urmat câteva clipe de spaimă, iar fotografii au surprins momentul în care sportiva a ajuns pe fundul bazinului, inertă.

Antrenoarea sa, Andrea Fuentes, a fost prima care și-a dat seama că ceva nu este în regulă și s-a aruncat în apă. Și-a scos imediat sportiva la suprafață, iar jurnaliștii care au văzut momentul au scris că momentul ei de inspirație a salvat viața elevei sale.

„A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine.A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă.

Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus. Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice”, a povestit Fuentes, conform Firstpost.

Jurnaliștii de la „Il Messaggero” au scris că Anita Alvarez a rămas sub apă aproximativ 10 secunde, până când antrenoarea ei a intervenit.

Alvarez se simte bine și se gândește serios să concureze din nou vineri, dar totul depinde de ce îi vor spune medicii. Sportiva din SUA nu este la primul episod de acest gen. I s-a întâmplat și anul trecut, la Barcelona.

Urmăriți Impact.ro și pe