Un echipaj SMURD din Mureș a asistat o femeie însărcinată în 37 săptămâni, care intrase în travaliu: “Tânăra era speriată şi acuza dureri foarte mari”

Elena Avramescu 10.11.2021, 14:10
Un echipaj SMURD din Mureș a asistat o femeie însărcinată în 37 săptămâni, care intrase în travaliu: “Tânăra era speriată şi acuza dureri foarte mari”

Gest frumos făcut de un echipaj SMURD, format din patru paramedici, care a asistat o femeie însărcinată în 37 săptămâni ce în travaliu şi care a adus pe lume un băieţel.

Un echipaj SMURD a asistat o femeie însărcinată în 37 săptămâni

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, echipajul SMURD de la punctul de Lucru Azomureş a fost alertat în cursul serii de marți, printr-un apel la 112, în care se anunţa că femeia, aflată la prima naştere, avea nevoie de ajutor.

Tânăra era speriată, se afla la prima naştere şi acuza dureri foarte mari la fiecare două minute. Era deja în travaliu, naşterea se putea produce oricând! Nu mai era timp de aşteptat! Colegii noştri au început imediat pregătirile necesare naşterii! După aproximativ 20 de minute, băieţelul a venit pe lume, găsim notat în postarea citată.

Paramedicii n-au stat pe gânduri și au acordat primul ajutor calificat mamei, dar şi copilului, până ce a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Cei doi au fost preluaţi, după aceea, de personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean Mureş pentru investigaţii medicale amănunţite şi îngrijiri de specialitate.

Echipajul de prim ajutor de pe ambulanţa SMURD era format din paramedici de la ISU Mureş şi de la ISU Timiş.

Echipajul de prim ajutor de pe ambulanţa SMURD era format din patru paramedici. Trei dintre aceştia, plutonier major Ţiboc Adrian, plutonier major Craioveanu Robert şi plutonier Lovasz Zoltan fac parte din echipa ISU Mureş, iar plutonier Lefter Anda este din cadrul ISU Timiş şi se afla la cursul de formator din cadrul Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă – ISU Mureş, a mai precizat sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe