Andreea Moldovan, băgată în ședință după declarația cu cele două săptămâni de carantină. Cîțu: ”Am avut o discuție”

Stan Filon 07.04.2021, 17:34
Andreea Moldovan, băgată în ședință după declarația cu cele două săptămâni de carantină. Cîțu: ”Am avut o discuție”

Declarațiile care au speriat România, venite de la Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, nu au rămas fără răspuns. Premierul Florin Cîțu a avut o întrevedere cu oficialul de la Ministerul Sănătății, care a spus că o carantină generală de două săptămâni ar fi foarte indicată pentru România.

Andreea Moldovan, băgată în ședință după ce a vorbit despre o nouă carantină

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, miercuri, la Digi FM, că ”două săptămâni de carantină ar face minuni”!  Declarația respectivă i-a înspăimântat pe români și a dus la dezbateri pe larg la toate televiziunile din România.

”Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa la gazda inițială. Două săptămâni de carantină ar face minuni. Și carantina de weekend deja contribuie la scăderea numărului de cazuri. Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, este declarația care a pus pe jar opinia publică din România.

Andreea Moldovan, bagata in sedinta de Florin Citu, dupa ce a vorbit despre o noua carantina
Andreea Moldovan, bagata in sedinta de Florin Citu, dupa ce a vorbit despre o noua carantina

Premierul spune din nou că nu se pune problema unei noi carantine

Premierul Florin Cîțu a băgat-o însă imediat în ședință pe Andreea Moldovan. ”Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și vă dădea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuția despre virus. Trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere”, a explicat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a declarat din nou, miercuri, într-o conferință de presă că nu va exista un nou lockdown. ”Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România. Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse”, a mai spus premierul, făcând referire la termenul anunțat zilele trecute potrivit căruia de la 1 iunie se poate discuta ”despre revenirea la normalitate”. pentru acest lucru trebuie ca din ce în ce mai mulți rmâni să se imunizeze.