Florin Cîţu, anunţ aşteptat de toţi românii. Când se va renunţa la mască, de fapt

Stan Filon 09.04.2021, 18:07
Florin Cîţu, anunţ aşteptat de toţi românii. Când se va renunţa la mască, de fapt

Autoritățile din România au venit cu anunțul mult așteptat de români: când scăpăm de restricțiile impuse pentru stoparea infecției de coronavirus! Astfel, cel care s-a pronunțat primul a fost premierul Florin Cîțu, care a venit și cu o dată anume.

Premierul Florin Cîțu a anunțat când se renunță la masca de protecție în România

Premierul Florin Cîțu le dă speranțe românilor, după cum a solicitat președintele Klaus Iohannis, în urmă cu câteva zile, când a cerut expres autorităților să le transmită românilor când preconizează ei că va lua sfârșit pandemia de coronavirus. Așadar, Florin Cîțu s-a conformat și a înaintat o dată când România ar putea renunța la masca de protecție! Șeful Executivului a mărturisit că acest lucru ar putea avea loc pe data de 1 iulie, anul curent! Cîțu a susținut o conferință de presă chiar vineri.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat, vineri, premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Citu a anuntat cand se renunta la masca de protectie in Romania
Premierul Florin Citu a anuntat cand se renunta la masca de protectie in Romania

”Vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români”

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane, – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris premierul Florin Cîţu, vineri, și pe pagina de Facebook.

Și coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre acest subiect arzător. Acesta consideră că masca de protecţie va fi ultima dintre măsurile aplicate în prezent pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la care se va renunţa.

”Eu cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară. Am mai spus-o şi continui să spun: masca de protecţie ne protejează nu doar faţă de infecţia cu SARS-CoV-2, ci pentru toate celelalte infecţii care se transmit pe cale respiratorie. Eu cred că este o măsură de protecţie personală, pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă, trebuie să folosim acest mijloc de protecţie personală şi de protecţie a celor din jurul nostru”, a adăugat medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...