Ciorbă de cartofi, rețeta lui Sorin Bontea. Ingredientul secret al îndrăgitului chef

Iancu Andreea 07.03.2022, 10:41
Ciorbă de cartofi, rețeta lui Sorin Bontea. Ingredientul secret al îndrăgitului chef

Mulți dintre noi îndrăgim ciorbele, iar cele care au la bază cartofii sunt preferatele tuturor. Preparatul este ușor de pregătit, însă extrem de gustos și sățios. O rețetă delicioasă a fost prezentată de către chef Sorin Bontea, celebrul bucătar de la Antena 1, care ne dezvăluie ingredientul secret pentru ca rețeta de ciorbă de cartofi să iasă savuroasă.

Cum pregătești cea mai bună ciorbă de cartofi, după rețeta lui chef Sorin Bontea

În general, rețeta de ciorbă de cartofi are ingrediente extrem de simple și puține. Astfel, orice gospodină care are prin casă morcov, roșii și mărar, precum și cartofi, poate pregăti acest preparat rapid și aromat. Poți să prepari acest fel de mâncare cât ai clipi, fiind nevoie de un timp extrem de scurt la pregătirea ingredientelor și a ciorbei.

Fie că reprezintă o opțiune pentru cei care au o alimentație pe bază de plante, ori pentru cei care își doresc să ia o pauză de la mâncărurile mai grele, pe bază de carne, ciorba de cartofi este alegerea perfectă. Iar pentru un plus de gust, poți să adaugi puțină zeamă de varză, spune chef Bontea, astfel încât preparatul să te cucerească definitiv de la prima degustare.

Rețeta de ciorbă de cartofi, pregătită de chef Sorin Bontea
Cum pregătești cea mai bună ciorbă de cartofi

Rețeta de ciorbă de cartofi a lui chef Bontea

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 roșii tocate
  • 1 legătură mărar proaspăt tocat
  • 1 l zeamă de varză
  • 100 ml ulei
  • apă fierbinte

Mod de preparare:

Începe prin a pune puțin ulei la încins într-o oală și adaugă două cepe tocate mărunt, pe care le călim. Adăugăm apoi morcovul și lăsăm la călit în continuare. Separat, punem puțină zeamă de varză la fiert, într-un ibric. Ulterior, peste ceapă și morcov trebuie să adăugăm puțină apă, pentru a înăbuși legumele. După ce apa aproape s-a evaporat, iar legumele sunt moi, adăugăm cartofii tăiați cuburi și îi călim, de asemenea, puțin.

Amestecând cu grijă ca legumele să nu le lipească de oală, lăsăm cartofii la înăbușit. Apoi, turnăm deasupra tuturor apă fierbinte, cât să îi acoperim. Punem capacul deasupra oalei și lăsăm totul la foc mic, până când cartofii au fiert. Adăugăm în ciorbă și cele două roșii tocate sau roșiile la conservă. De asemenea, turnăm deasupra o parte din zeama de varză fierbinte. Aceasta se lasă la fiert timp de aproape 5 minute și stingem focul.

Ciorba poate fi servită cu mărar proaspăt. Preparatul, care este delicios consumat fierbinte, va deveni preferatul tuturor. Ciorba de cartofi după rețeta lui chef Sorin Bontea este ideală în orice zi a săptămânii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...