Cine sunt ucrainenii căutați de grupul Wagner. Ordinul ar fi venit direct de la Putin

Ioana Bucur 01.03.2022, 08:07
Cine sunt ucrainenii căutați de grupul Wagner. Ordinul ar fi venit direct de la Putin

„Ce e mai rău abia urmează să vină”. În cea de-a șasea a invaziei trupelor Rusiei în Ucraina, sirenele sună din nou în mai multe orașe din țara vecină. Nemulțumit că planul său inițial nu a putut fi îndeplinit, Vladimir Putin ar fi alcătuit o listă neagră ce cuprinde numele liderilor din Kiev pe care i-ar dori eliminați, iar pentru asta ar fi trimis spre capitală o echipă de mercenari. Cine sunt ucrainenii căutați de grupul Wagner.

„Ce e mai rău abia urmează să vină”

Senatorul republican Lindsey Graham a făcut dezvăluiri alarmante cu privire la evoluția crizei din Ucraina. Acesta a afirmat, luni, că se teme că trupele Rusiei se angajează într-o „politică a pământului ars” și că „ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”.

„Rusia va încerca să încercuiască şi să ocupe Kievul în următoarele câteva săptămâni. Lupta pentru Kiev va fi lungă şi sângeroasă, iar ucrainenii se pregătesc rapid să lupte pentru fiecare colţ de stradă”, a scris senatorul Chris Murphy pe contul său de Twitter, informează lefigaro.fr.

Se vorbește despre frustrarea liderului de la Kremlin, care crește de la o zi la alta, pe măsură de ucrainenii reușesc să își apere orașele în fața trupelor Rusiei. Se pare că președintele Vladimir Putin ar fi trimis peste 400 mercenari ai grupului Wagner în Kiev, misiunea acestora fiind eliminarea unor persoane cheie din apărarea Ucrainei și pregătirea terenului pentru preluarea orașului de Moscova.

Cine sunt ucrainenii căutați de grupul Wagner. Ordinul ar fi venit direct de la Putin
Vitali și Vladimir Klitschko

Ucrainenii căutați de grupul Wagner – Lista lui Putin

Grupul Wagner este o echipă de mercenari condusă de un personaj care este unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Putin. Acesta a adus în urmă cu cinci săptămâni oameni din Africa pentru a fi trimiși în misiune în schimbul unui bonus financiar uriaș.

Mercenarii ar fi primit o listă neagră ce cuprinde 23 de nume. Printre ținte se numără președintele Volodimir Zelenski și foștii campioni mondiali ai boxului, unii dintre cei mai cunoscuți sportivi ucrainieni, Vitali și Vladimir Klitschko. Vitali Klitschko este primarul Kievului din anul 2014. Vladimir s-a înrolat în armată, iar cei doi sunt de nedespărțit în aceste zile, apărând capitala cu armele în brațe.

Marți, în a șasea zi de război, sirenele antiaeriene răsună în mai multe orașe din Ucraina. Potrivit The Kyiv Independent, sirenele se aud la Rivne, Ternopîl, Vinniţia şi Volin, oamenii fiind sfătuiți să se îndrepte spre cel mai apropiat adăpost.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...