Cine sunt elevii care vor face școală online din toamnă. Mesajul transmis de ministrul Educației

Ioana Bucur 04.08.2021, 16:42
Cine sunt elevii care vor face școală online din toamnă. Mesajul transmis de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu își dorește ca noul an școlar, care va începe pe 13 septembrie, să îi readucă pe copii în băncile sălilor de clasă. Cu toate astea, există și excepții. Ministrul Educației a anunțat cine sunt elevii care vor face școală online din toamnă.

Elevii care vor face școală online din toamnă

Ministrul Educației a declarat că își dorește ca noul an școlar să readucă normalitatea pentru copiii din România, însă nu exclude posibilitatea de a folosi în continuare scenariile, care, susține el, vor fi doar o variantă de rezervă.

„Există îngrijorări, dar numitorul comun e dat de dorința de începere a școlii cu prezență fizică din 13 septembrie. Luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții. Facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând optimiști că vom putea relua școala începâd cu 13 septembrie”, spune Sorin Cîmpeanu după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor Părinților.

În cazul în care valul al patrulea al pandemiei se va intensifica, Ministerul va avea pregătite și nu va ezita să aplice scenariile.

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…)

În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, adaugă Cîmpeanu.

Nu toți elevii vor fi în sălile de clasă de la 13 septembrie. Cîmpeanu a explicat că vor fi și elevi care vor face școală online din toamnă. Este vorba despre cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a explicat ministrul.

Elevii care vor face școală online din toamnă
Sorin Cimpeanu

„Mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare”

Sorin Cîmpeanu susține deschiderea anului şcolar 2021-2022 cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare din localităţi.

„Atât cât am în limitele de competenţă (…) pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie. (…)

În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare.

Am dreptul să manifest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta în evoluţia epidemiologică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...