Sorin Cîmpeanu, nemulţumit de profesori. „S-a schimbat programa, dar predau tot cum știu ei”

Stan Filon 05.07.2021, 12:03
Sorin Cîmpeanu, nemulţumit de profesori. „S-a schimbat programa, dar predau tot cum știu ei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este foarte nemulţumit de profesori! Reprezentantul guvernului îi acuză pe unii profesori că, deși s-a schimbat programa, aceștia continuă să predea așa cum doresc ei. De aici și rezultatele slabe de la Evaluarea Națională 2021.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este nemulţumit de profesori

Evaluarea Națională 2021 a adus rezultate dezamăgitoare, când aproape jumătate din elevii din mediul rural au luat note sub 5 la proba de Matematică. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă vina pe profesori pentru rezultatele slabe obținute de elevi, deoarece aceștia încă nu ţin cont de faptul că programa s-a schimbat. Ministrul îi acuză că aceștia continuă să predea aşa cum vor ei.

Legat de matematică, Sorin Cîmpeanu spune că programa s-a schimbat acum 8 ani, însă profesorii nu țin de aceasta și predau după bunul lor plac, potrivit edupedu.ro. „Între curriculumul intenționat și curriculumul realizat la clasă efectiv este o mare diferență”, a declarat ministrul Educaţiei, anunând că, de anul viitor, va introduce evaluarea standardizată. De atunci, „nu cred că își vor mai putea să-și permită să predea altceva”, a spus ministrul.

Sorin Cimpeanu, nemultumit de profesori
Sorin Cimpeanu, nemultumit de profesori

”Îi fac să renunțe la a mai încerca”

Ministrul educației a recunoscut că sunt probleme la Matematică! „Da, cred că avem o problemă cu științele. Da, o problemă care trebuie rezolvată. Poate un nivel de abstractizare mult prea ridicat, nivel care, fiind și formulat într-o manieră mai puțin accesibilă pentru mulți dintre elevi, îi fac să renunțe la a mai încerca. 

Cred, e o părere. Deci multă abstractizare, nu avem suficient de multe formulări care să facă aceste noțiuni, care sunt importante, mai accesibile și asta determină mai mulți elevi să renunțe la a mai încerca să înțeleagă”.

De asemenea, întrebat de ce profesorii nu respectă programa, deşi aceasta a fost schimbată de opt ani, Cîmpeanu spune că „nu avem o cultură a respectării regulilor. În momentul în care vom reuși să introducem o standardizare a evaluării, în așa fel încât să eliminăm Subiectivismul și să eliminăm multe alte neajunsuri sunt convins că atunci fiecare dintre colegii noștri, cadre didactice, evaluarea fiind standardizată, nu cred că își vor mai putea permite să predea altceva”, a încheiat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...