Cine este tatăl fiicei Ronei Hartner? Artista s-a despărțit de primul ei soț la scurt timp nașterea Ritei

Emanuela Pană 24.11.2023, 19:26

Rona Hartner a murit joi, la vârsta de 50 de ani, după ce, cu o seară în urmă, sora acesteia anunța că actrița ”își trăiește ultimele clipe”. Rita Sumalya, fiica de 15 ani a artistei, a stat lângă mama ei până în ultimul moment. Rona a avut o poveste de viață parcă desprinsă din filme. A fost căsătorită de două ori și a avut o copilărie plină de greutăți. Vezi cine este tatăl fiicei Ronei Hartner și care este relația dintre cei doi. 

Actrița Rona Hartner a murit joi, la vârsta de 50 de ani 

Îndrăgita actriță Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani, după ce în vara acestui an a fost diagnosticată cu cancer la plămâni și metastaze pe creier. Rona a fost o persoană pozitivă, zâmbitoare și extrem de energică. Cu toate acestea, puțini sunt cei ce știu că artista a îndurat o copilărie plină de lipsuri.  

”Noi am avut o sărăcie cruntă, dar părinții au ambalat acea sărăcie într-un showtime”, i-a mărturisit cântăreața lui Mihai Ghiță, adăugând că, deși dormeau toți cei trei frați într-un singur pat, a avut o copilărie fericită.  

Anunțul morții actriței a fost făcut de sora acesteia, Rinda, care și-a actualizat joi contul de pe rețelele sociale, postând o fotografie cu o lumânare. Cu o seară înainte, Rinda transmitea că actrița ”își trăiește ultimele clipe”.  

”Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, a scris Rinda. 

Citește și: Rona Hartner a murit. Sora artistei a confirmat. Fanii, în doliu: ”Dumnezeu să o odihnească în pace” VIDEO

Fiica Ronei a renunțat un an la școală ca să stea cu mama ei 

Rita Sumalya, în vârstă de 15 ani, a fost alături de mama ei până în ultima sa clipă de viață. Rona era foarte mândră de fiica ei, pe care a susținut-o în tot ceea ce își dorea să facă.

Cine este tatal fiicei Ronei Hartner?
Rona si fiica ei, Rita, au avut o relatie speciala

În primăvara anului 2023, înainte să afle de boala cruntă de care suferea, actrița anunța că Rita și-a luat un an sabatic, renunțând la studii pentru 12 luni. Fiica regretatei artiste își dorea foarte mult ca, în această perioadă, să urmeze cursuri pentru a fi hairstylist.

„Anul acesta mi-am luat un an sabatic mamă-fiică, să descoperim mai multe lucruri împreună. Și o iau cu mine peste tot. Îmi dau seama că la 18 ani va pleca pe drumul ei, între șapte ani și acum a fost numai și numai la școală. 

Și eu de fiecare dată când plecam în România, ea rămânea cu mama. Iar eu, ca artistă, am simțit o suferință destul de mare. De aceea am optat să facă o școală acasă, este în Franța, și în același timp să mă urmeze peste tot. Home schooling, cu școală de modelling, cu alte chestii. 

Nu prea îi place la școală cu foarte mulți copii, colegii nu au fost prea cool. Așa că home schooling îi convine mai mult. Vrea să facă un curs de hair styling, pe culoare bio, va face și modelling. Și avem și un film în care va juca. A mai jucat deja în trei filme. Și e basistă”, povestea Rona Hartner.

Vezi și: Momente crunte pentru Rona Hartner după ce a aflat că suferă din nou de cancer: “Nu pot câștiga bani. Boala mi-a dat totul peste cap”

Cine este tatăl fiicei Ronei Hartner?

Rita, în vârstă de 15 ani, unica fiică a Ronei Hartner, s-a născut în Franța, fiind rodul iubirii dintre actriță și dansatorul argentinian Rocco Sedano. Rona și Ricco s-au despărțit la scurt timp după nașterea fiicei lor, întrucât bărbatul era gelos și nu dorea să se căsătorească religios cu ea.  

Adolescenta își petrece cea mai mare parte a timpului în Franța, alături de tatăl ei, și are cunoștințe parțiale de limba română, dar a vizitat de multe ori România alături de mama sa. Se pare că Rita de pasionată de artă, urmând exemplul mamei sale: până în prezent, ea a jucat în trei filme.  

”Este basistă de chitară electrică, își face propria trupă anul acesta. Acum deocamdată a luat lecții și își depășește niște frici, pe care le aveam și eu la vârsta ei. Ea se analizează mult mai mult. La 18 ani poate să apară pe media online, înainte nu.

Nu știu dacă se va putea împăca într-o zi cu imaginea de astăzi, dacă o las să iasă acum, acum trebuie să încerce, trebuie să greșească, acum trebuie să nu o vadă nimeni și când iese să rupă”, spunea artista pentru Impact acum câteva luni.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...