Vlad Voiculescu, demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Cine îi ia locul

Nicu Stan 14.04.2021, 11:43
Vlad Voiculescu, demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Cine îi ia locul

Vlad Voiculescu, demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Cine îi ia locul. Alături de ministrul Sănătății a mai fost demisă o persoană importantă, tot de la Sănătate.

Ministrul Sănătății, demis din funcție. Care este motivul pentru care Florin Cîțu cere revocarea lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu va fi demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Vlad Voiculescu urmează să fie revocat astăzi din funcția din fruntea ministerului Sănătății. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu.

De asemenea, tot din ministerul Sănătății, va fi demisă din funcția de secretar de stat și doamna Andreea Moldovan.

Florin Citu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii
Florin Citu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii

Anunțul lui Florin Cîțu

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

De ce este dat jos din funcția de ministru al Sănătății Vlad Voiculescu

Revocarea lui Vlad Voiculescu a fost cerută de Florin Cîțu, după ce acesta a emis ordinul pentru schimbarea regulilor de carantinare.

Ordinul de ministru al Sănătății care prevede noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru coronavirus, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat deja marți în Monitorul Oficial.

Ordinul de ministru a introdus o grilă după care se va face carantinarea

De asemenea, documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte în acestă grilă, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

În plus, pentru încetarea carantinei dintr-o localitate este prevăzut un singur criteriu și anume-rata de incidență de sub trei cazuri la mia de locuitori.

Florin Cîțu nu a fost de acord cu ordinul de ministru al lui Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîțu nu ar fi fost de acord cu noul ordin de ministru, după cum arată unele surse din guvern. Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul de ministru al lui Vlad Voiculescu este firesc, tehnic și necesar.

Nu se cunoaște faptul dacă Vlad Voiculescu va fi demis sau i se așteaptă demisia. Cel care îl va înlocui pe Vlad Voiculescu este nimeni altul decât Dan Barna, acesta urmând să preia interimatul de la Ministerul Sănătății până când coaliția va detecta un candidat ideal pentru funcția de ministru al Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe