Prima decizie a lui Florin Cîțu ca interimar la Ministerul Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu. Ce a făcut premierul imediat

Ana Anitoiu 14.04.2021, 23:41
Prima decizie a lui Florin Cîțu ca interimar la Ministerul Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu. Ce a făcut premierul imediat

Prima decizie a lui Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, nu a întârziat să apară. A fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Premierul n-a pierdut timpul și a revocat ordinul ce se referea la modificarea criteriilor în baza cărora se stabilește impunerea măsurii carantinei în România.

Prima decizie a lui Florin Cîțu ca interimar la Ministerul Sănătății

Ordinul revocat de Florin Cîțu a fost asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, și publicat cu doar o seară înainte în Monitorul Oficial. Prim-ministrul nu fusese informat cu privire la această modificare. De altfel, modificarea indicatorilor pentru impunerea carantinei în localitățile din țară fără a exista un acord asupra acestui lucru a contribuit la demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat. Vezi AICI care erau indicatorii!

”Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, este decizia publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Prima decizie a lui Florin Citu ca interimar la Ministerul Sanatatii, in locul lui Vlad Voiculescu. Ce a facut premierul imediat
Florin Citu

Florin Cîțu, despre preluarea interimatului la Ministerul Sănătății

Premierul a anunțat miercuri că preia interimatul la Ministerul Sănătății după ce Dan Barna a refuzat să facă acest lucru, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu. Florin Cîțu a precizat că va rămâne în această funcție până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru. Șeful Executivului își va delega cele mai multe atribuții de la Sănătate secretarului de stat Alin Baciu.

”Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna am făcut o nouă propunere în persoana mea. Preiau ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mânie voi avea o discuție cu DSP-urile.”, a anunțat, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu, după preluarea interimatului la Sănătate: ”Rămâne o prioritate”

De asemenea, premierul a spus ce priorități are, după ce a preluat interimatul la Ministerul Sănătății. El a menționat că joi va avea loc o ședință de Guvern în care se va discuta despre mai multe acte normative ce trebuie să fie adoptate și nu mai pot fi amânate, unele dintre acestea venind de la Sănătate.

”În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine, vom avea o şedinţă de Guvern, adică sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a mai declarat Florin Cîţu.

Dan Barna l-a acuzat pe Florin Cîțu de imaturitate politică

După demiterea lui Vlad Voiculescu, Dan Barba a anunțat că Florin Cîțu a pierdut susținerea Alianței USR-PLUS, deoarece decizia sa a fost ”unilaterală”, dar și ”imatură politic”. El a precizat că această hotărâre a pus sub semnul întrebării capacitatea prim-ministrului de a conduce coaliția.

”Demiterea de către premier a lui Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală și imatură politic. Ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce un guvern de coaliție funcțional (…) Anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului, fără consultarea mea. E o decizie care confirmă iar imaturitate. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție”, a spus Dan Barna.