EXCLUSIV

Cine are grijă de mormântul Ilenei Sărăroiu. Pe cruce au rămas poza și numele fostului soț, deși el s-a recăsătorit cu Maria Ciobanu EXCLUSIV

Carmen Andrei 12.09.2021, 17:26

Ileana Sărăroiu a murit, subit, în urma unui atac cerebral, în 1979, la vârsta de 43 de ani, în timp ce se afla la o nuntă, în provincie. A fost înmormântată la Cimitirul ”Sfânta Vineri”, din Capitală, însă membrii familiei vin tot mai rar ca să îi aprindă o lumânare: ”Oamenii care i-au îndrăgit piesele îi mai aduc câte o floare. Nici pe fostul ei soț, Mircea Cîmpeanu, nu l-am mai văzut pe aici de ceva vreme. Acum e în America, cu soția lui, Maria Ciobanu”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, unul dintre oamenii care îngrijesc mormintele.

Maria Ciobanu: ”Cu greu am acceptat cererea în căsătorie a fostului soț al Ilenei Sărăroiu”

Cavoul Ilenei Sărăroiu nu este lipsit de flori și de lumânări, însă nu-s aduse de membrii familiei. Iar fostul ei soț, Mircea Cîmpeanu, fost baschetbalist de performanță, nu a mai fost văzut aici de mult timp:

”Înainte mai venea domnul Mircea Cîmpeanu, dar acum e în America, alături de soția lui, Maria Ciobanu, vine foarte rar în țară, are și el probleme de sănătate. Admiratorii solistei îi mai pun câte o floare și o lumânare. În general, se opresc la mormântul ei persoane mai în vârstă, care îi știau piesele de muzică populară.

Pe cruce se află și acum poza cu Ileana și cu fostul ei soț, dar e trecut și numele lui aici. Nu știm, însă, dacă va dori, după ce moare, să fie înmormântat lângă ea, la Cimitirul ”Sfânta Vineri”. Nici pe Maria Ciobanu și nici pe fina Ilenei, Maria Dragomiroiu, nu le-am mai văzut pe aici, deși au fost foarte bune prietene”.

Solista de muzică populară Ileana Sărăroiu a murit pe scenă, în timp ce cânta la o nuntă, în 1979, la doar 43 de ani. La doi ani după tragedie, Maria Ciobanu, cea mai bună prietenă a regretatei cântărețe de muzică populară, s-a căsătorit cu Mircea Cîmpeanu, fostul soț al Ilenei. Se zvonea că Maria și Mircea se iubeau de mult timp, însă ”Ciocârlia muzicii populare românești” a negat, cu înverșunare, aceste bârfe:

”Se spunea că aș fi avut o relație cu el încă dinainte să se prăpădească Ileana. Nimic n-a fost adevărat. Dumnezeu îmi e martor. Nici nu m-am gândit vreodată că eu mă voi mărita cu acest om. Îl luam la nunți, pentru că avea stație și mașină, ca să-i mai ocup timpul, pentru că suferea cumplit. Mai ales că ei s-au iubit foarte mult.

Când eram la Tel Aviv, Ileana îmi spunea: ”Să le dea Dumnezeu tuturor femeilor bărbat ca al meu! Și avea dreptate, fiindcă este un sufletist. Dacă Dumnezeu mi-l scotea în cale, de la început, n-aș fi avut atâtea necazuri. Ileana a murit în 1979, iar eu și Mircea suntem împreună din 1981. Am iubit-o atât de mult pe Ileana, încât cu greu i-am acceptat lui Mircea cererea în căsătorie”, declara Maria Ciobanu, potrivit jurnalul.ro.

Cine are grija de mormantul Ilenei Sararoiu. Pe cruce au ramas poza si numele fostului sot, desi el s-a recasatorit cu Maria Ciobanu
Cine are grija de mormantul Ilenei Sararoiu. Pe cruce au ramas poza si numele fostului sot, desi el s-a recasatorit cu Maria Ciobanu

Ileana Sărăroiu, îngropată de vie?

La scurt timp după înmormântarea Ilenei Sărăroiu, care a încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral, paznicii cimitirului și alte persoane au declarat, speriați, că se aud zgomote ciudate din cavoul solistei. Au apărut zvonuri că, după ce a fost deshumată, trupul femeii ar fi fost găsit cu fața în jos, semn că ar fi fost în moarte clinică.

Ileana Sărăroiu s-a stins din viață fulgerător, în timp ce cânta la o nuntă: ”Ileana atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susțină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, a povestit Liliana Ispas, într-un interviu. Ultima melodie pe care Ileana a interpretat-o a fost ”O bătrână într-o gară”.

Maria Dragomiroiu a dezvăluit adevăratul motiv al deshumării: ”I s-a schimbat locul!”

Maria Dragomiroiu, fina Ilenei Sărăroiu, a dezvăluit, într-un interviu, pentru wowbiz.ro, adevăratul motiv al deshumării:

”În jurul morţii ei s-au ţesut o mulţime de legende. A fost adusă la capelă Cimitirului „Sfânta Vineri” din Bucureşti. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului.

S-a făcut o altă groapă, pe aleea principală, și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls.

S-a presupus ca artista ar fi fost înmormântată de vie și se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!”.