Cine a fost bărbatul care a trăit 969 de ani și cum a fost posibil acest lucru. Detalii uluitoare

Stan Filon 10.02.2021, 14:50
Cine a fost bărbatul care a trăit 969 de ani și cum a fost posibil acest lucru. Detalii uluitoare

Cu toții au auzit de oameni care au trăit sute de ani, însă toți acești oameni se regăsesc în Biblie. Longevittea lor ieșită din comun ne ridică tuturor semne de întrebare, dar acum a venit un răspuns plauzibil la întrebarea ”cum a fost posibil așa ceva?”.

Cine a fost bărbatul care a trăit 969 de ani

Biblia este plină de exemple de longevitat ieșită din comun. Cel mai longeviv om din neamul primului om creat de Dumnezeu, Matusalem a cutreierat pământul vreme de nu mai puțin de 969 de ani. Acesta era fiul lui Enoh, iar secretul longevității sale se pare că a fost afat de curând, scrie știridinlume.ro.

”Matusalem a trăit o sută optzeci și șapte de ani și atunci i s-a născut Lameh. După nașterea lui Lameh, Matusalem a mai trăit șapte sute optzeci și doi de ani și i s-au născut fii și fiice. Iar de toate, zilele lui Matusalem, pe care le-a trăit, au fost nouă sute șaizeci și nouă de ani și apoi a murit”, se arată în cartea ”Facere” la 5, 25-27.

Cine a fost barbatul care a trait 969 de ani
Cine a fost barbatul care a trait 969 de ani

Ce spune Biblia

Dar chiar a trăit Matusalem atât de mult? Și despre Adam se spune că a trîit 930 de ani și mai sunt exemple de oameni care ai trăit 900 de ani, 800 de ani. Cum spuneam aceștia sunt amintiți de Biblie. Ei bine, potrivit unor specialiști, strămoșii oamenilor nu calculau anii la fel ca noi, acesta fiind și motivul pentru care au apărut aceste vârste ieșite din comun.

Potrivit teologului Serafim Rose, Matusalem ar fi trăit, de fapt, doar 80 de ani. În volumul său, ”Cartea facerii, crearea lumii noi și întâiul om”, acesta vorbește despre lumea de până la potopul lui Noe și de lumea de după eveniment. Acesta spune că cele două perioade sunt total diferite. Oamenii care au supraviețuit potopului trăind aproximativ cum trăim noi în ziua de azi. Înainte de Noe nu i se îngăduise omului să mănânce carne, ci doar verdețuri, însă totul s-a schibat după Potopul lui Noe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...