China începe să ia din nou măsuri anti-covid, deși are doar 100 de cazuri într-o săptămână. Ce au decis oficialii de la Beijing

Ioana Bucur 25.10.2021, 13:25
China începe să ia din nou măsuri anti-covid, deși are doar 100 de cazuri într-o săptămână. Ce au decis oficialii de la Beijing

Toleranță zero în ceea ce privește SARS-CoV-2. Cu doar o sută de cazuri noi într-o săptămână, China a luat deja măsuri anti-Covid.

Noi măsuri anti-Covid în China

Zeci de mii de oameni din nordul țării sunt vizați de noi măsuri de izolare, după o creștere alarmantă, pentru autorități, a numărului de infectări noi cu SARS-CoV-2. Locuitorii din Beijing au fost și ei somați să limiteze deplasările.

Autoritățile sanitare chineze au raportat luni 39 de cazuri de Covid-19, după cele peste o sută din ultima săptămână. Aproape toate infectările sunt legate de călătoriile unui grup de turiști. În această perioadă, mai multe orașe au făcut testare în masă, un port terestru a încetat să funcționeze și locații populare vizitate de grup au fost închise pentru dezinfecție, potrivit Times of India.

Astfel de cazuri de focare periodice prezintă provocări logistice și economice considerabile pentru China, în ciuda administrării de vaccinuri la trei sferturi din populația sa.

Politica de zero toleranță a autorităților chineze a dus la noi restricții și campanii de testare în masă în zonele frecventate de cei infectați.

„Pentru a preveni riscul de transmitere a bolii”, organizatorii unui maraton la Beijing, ce ar fi trebuit să aibă 30.000 de participanți, programat pe 31 octombrie, au anunțat că evenimentul a fost amânat. Duminică, maratonul de la Wuhan, la care urmau să ia parte 26.000 de persoane, în oraşul în care noul coronavirus a fost identificat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a fost şi el anulat în ultimul moment din aceleaşi motive.

China începe să ia din nou măsuri anti-covid

Tot la Beijing, un oficial a făcut un apel către locuitori, cerându-le oamenilor să își limiteze deplasările „neesențiale” în afara orașului și să evite participarea la evenimente la scară largă. În plus, toți cei care vor să intre în Beijing, venind dintr-o zonă în care s-au depistat cazuri de coronavirus, trebuie să prezinte un test negativ.

Noile cazuri de COVID-19 au fost semnalate în unsprezece provincii, situate în cea mai mare parte în nordul ţării.

75% dintre chinezi sunt vaccinați

Sâmbătă, 23 octombrie, autoritățile chineze au transmis că în jur de 75,6% din populația țării este vaccinată cu schema completă.

Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale pentru Sănătate, a anunțat că au fost imunizate cu schemă completă aproximativ 1,068 miliarde de persoane. S-au administrat în total 2,245 miliarde de doze de vaccin împotriva Covid-19.

China vaccinează populaţia şi cu a treia doză, aceasta fiind administrată la cel puţin şase luni de la ultima doză. Prioritate au angajaţii din domeniile esenţiale, persoanele în vârstă şi cele cu sistemul imunitar slăbit.

Urmăriți Impact.ro și pe