CFR Cluj riscă să nu primească licența pentru Liga 1 și cupele europene. Datoria de 500.000 de euro care provoacă tensiuni uriașe în tabăra campioanei

Sorin Barbu 20.04.2022, 13:08
CFR Cluj riscă să nu primească licența pentru Liga 1 și cupele europene. Datoria de 500.000 de euro care provoacă tensiuni uriașe în tabăra campioanei

CFR Cluj are probleme mari din cauza unei datorii uriașe. Clubul din Gruia trebuia să-i dea 500.000 de euro portarului Giedrius Arlauskis, dar pentru că nu și-a achitat datoria a ajuns la judecata FIFA. Echipa lui Dan Petrescu riscă să nu primească licența pentru anul viitor.

CFR Cluj, probleme mari din cauza unei datorii de 500.000 de euro

CFR Cluj a câștigat titlul în ultimii patru ani și se află pe primul loc și în acest sezon, cu un avans de două puncte, dar are probleme foarte mari din cauza datoriilor. Și fostul jucător Giedrius Arlauskis își vrea banii: are de primit 500.000 de euro. Această sumă a fost convenită în momentul în care și-a reziliat contractul și a fost trecută în înțelegerea semnată cu fostul președinte Marian Copilu, ajuns între timp la CS Universitatea Craiova.

Conform documentului, banii trebuiau plătiți în trei tranșe pe 1 octombrie 2021, 1 februarie 2022 și 1 iulie 2022, dar conducătorii formației din Gruia nu au respectat nici măcar primul termen și au plătit o parte din bani în luna martie. Portarul din Lituania a dat clubul în judecată la FIFA și i s-a dat dreptate. Clubul trebuie să-i achite o jumătate de milion de euro, plus 10.000 de euro pentru fiecare lună de întârziere, începând din octombrie 2021.

Playsport.ro scrie că CFR Cluj se poate confrunta cu un scenariu sumbru. Fiind vorba de o datorie mai veche de data de 31 decembrie, gruparea campioană riscă să nu primească licența pentru sezonul viitor din Liga 1 și nici pentru cupele europene.

Există totuși o portiță de scăpare. Clubul din Gruia ar putea obține o suspendare a executării dacă se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Contactat de Playsport.ro pentru un punct de vedere, președintele Cristi Balaj nu a dorit să facă niciun fel de comentariu. Nici Arlauskis nu a vrut să discute pe marginea subiectului.

CFR Cluj are o situație financiară dificilă. Conform raportului financiar oficial, clubul datora, la finalul anului 2021, aproape 26 de milioane de euro. Cei mai mare parte din această sumă o are de primit actualul finanțator, Nelu Varga.

Urmăriți Impact.ro și pe