Gigi Becali continuă să facă bani mulți din fotbal: FCSB, profit de două milioane de euro în anul 2021. Suma uriașă pierdută de CFR Cluj

Sorin Barbu 08.04.2022, 15:59
Gigi Becali continuă să facă bani mulți din fotbal: FCSB, profit de două milioane de euro în anul 2021. Suma uriașă pierdută de CFR Cluj

Gigi Becali a intrat în război cu fanii când le-a transmis că principalul lui obiectiv sunt banii, nu performanțele. Iar lucrurile merg așa cum vrea patronul. În anul 2021, când CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu consecutiv, FCSB a înregistrat un profit de două milioane de euro, conform raportului financiar publicat pe site-ul oficial al clubului, așa cum prevede procedura stabilită de Federația Română de Fotbal.

FCSB, profit de 2.000.000 de euro în 2021, CFR Cluj datorii de 2,5 milioane de euro

Gigi Becali a spus mereu că vrea să facă bani din fotbal și nu să ajungă precum Cristi Borcea, Adrian Porumboiu sau Cristi Borcea care au pierdut sume importante. Sigur că declarațiile și planurile lui nu au fost bine primite de suporteri care i-au cerut să plece de la echipă. În ciuda acestor probleme, omul de afaceri continuă să facă multe milioane din fotbal deși sunt șase ani de când nu a câștigat titlul.

 

Anul trecut, FCSB a fost din nou pe profit. Două milioane de euro. Cei mai mulți bani vin din transferul lui Dennis Man, care a plecat la Parma pe 11 milioane de euro. Interesant este faptul că echipa care domină fotbalul românesc și care a câștigat campionatul în ultimii patru ani a înregistrat pierderi, în anul 2021, de opt milioane de euro. FCSB are o datorie de doar 17.000 de euro la autoritățile fiscale, în timp ce CFR Cluj are de plătit 2,5 milioane de euro.

Gigi Becali este principalul creditor al formației FCSB și în anul 2021 și-a recuperat 3.000.000 de euro. Clubul îi mai datorează încă 5,2 milioane de euro, în timp de Neluțu Varga are de primit de la CFR Cluj 17 milioane de euro.

Gigi Becali și Valeriu Iftime, conflict pe banii din transferul lui Moruțan

O parte din banii care asigură profit în anul 2021 provin și din transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Gigi Becali și Valeriu Iftime au făcut afaceri bune împreună, dar acum nu se înțeleg. „Ne certăm ca proștii pentru 300.000 de euro”, spus finanțatorul formației FC Botoșani, după ce a câștigat în primă fază la comisiile FRF 279.000 de euro plus TVA și 41.789 de euro, dar fără TVA, reprezentând contribuția de solidaritate din această tranzacție.

FCSB a venit cu o nouă propunere de stingere a litigiului, doar că sumele sunt mult mai mici decât cele câștigate de clubul moldovean în instanțele din fotbal, scrie prosport.ro. Dacă cei de la FC Botoșani nu sunt de acord cu această propunere, cazul va ajunge la Comisia de Apel.

 

Urmăriți Impact.ro și pe