Centrul Bucureştiului devine şantier pentru trei săptămâni. Ce rute vor putea folosi şoferii acum

Badea Violeta 24.08.2021, 15:32
Centrul Bucureştiului devine şantier pentru trei săptămâni. Ce rute vor putea folosi şoferii acum

Veste proastă pentru toți șoferii din Capitală! Traficul rutier este restricționat în Pasajul Unirii, pe sensul de circulație spre intersecția Budapesta, iar haosul va dura aproximativ trei săptămâni. Măsura a fost luată pentru efectuarea unor lucrări la rețeaua de gaze. Iată ce rute vor putea folosi şoferii acum!

Circulația rutieră este restricționată în Pasajul Unirii

Traficul din București le poate da mari bătăi de cap șoferilor, fiindcă Pasajul Unirii din București se închide, pe sensul spre intersecția Budapesta, timp de aproximativ trei săptămâni. Măsura fost luată pentru efectuarea anumitor lucrări la rețeaua de gaze și se va aplica începând din această noapte.

Ținând cont de faptul că traficul este oricum infernal în București, șoferii vor avea nervii întinși la maximum, deoarece vor fi obligați să apeleze la rute ocolitoare. Pentru a preîntâmpina aglomerarea traficului, polițiștii de la rutieră vor dirija șoferii, mai ales la orele de vârf.

Iată care sunt rutele ocolitoare pe care le pot folosi participanții la trafic:

  • Bd. I. C. Brătianu, pe sensul de mers dinspre Str. Ion Ghica către Pasajul Unirii, benzile I şi II de circulație;
  • Restricționarea accesului în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Piața Universității către Bd. Dimitrie Cantemir;
  • Subtraversarea succesivă a benzilor pe Bd. I. C. Brătianu.

În plus, oamenii legii au precizat că se va asigura circulația protejată a pietonilor pe trotuar, precum și traversarea pe la trecerile pentru pietoni existente în zonă, în condiții de vizibilitate, cu adaptarea corespunzătoare a semnalizării.

Trafic restrictionat in centrul Capitalei
Trafic restrictionat in centrul Capitalei

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii de la Brigada Rutieră face un apel către conducătorii de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

De asemenea, pietonilor li se amintește că au obligația de a circula numai pe trotuare, de a traversa strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi au interdicția de a staționa pe partea carosabilă, se aratăîntr-un comunicat de presă transmis de Brigada Rutieră.

Zona în care se restricționează traficul este una foarte aglomerată, fiind situată exact în centrul Capitalei. Pasajul Unirii este subteran și măsoară o lungime de 900 de metri dintre care 600 de metri sunt complet acoperiți. Acest pasaj este traversat zilnic de mii de autovehicule care trec pe sub Piața Unirii.

Acesta este format din patru benzi de circulație, câte două benzi de pe fiecare sens, ale Bulevardului I.C.Brătianu și iese dincolo de marginea de sud a pieței Unirii în cele patru benzi centrale ale bulevardului Dimitrie Cantemir. Pajajul Unirii a fost inaugurat la data de 6 iunie 1987.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...