Linia ferată București-Constanța, distrusă pe cinci kilometri. ”Traficul spre mare e grav afectat”. Cum a fost posibil

Ana Anitoiu, Narcisa Tomulescu 20.07.2021, 16:25
Linia ferată București-Constanța, distrusă pe cinci kilometri. ”Traficul spre mare e grav afectat”. Cum a fost posibil

Linia ferată București-Constanța a fost distrusă marți dimineață pe o distanță de cinci kilometri. Traficul feroviar spre mare este grav afectat, după ce un mecanic de locomotivă nu a observat un detaliu extrem de important.

Cum a fost posibil ca linia ferată București-Constanța să fie distrusă pe cinci kilometri

În prezent, potrivit clubferoviar.ro, trenurile pot circula doar pe firul ll 800 ce în unele zone se află în stare total necorespunzătoare traficului feroviar. Un angajat al companiei a declarat că din această cauză este afectată și circulația trenurilor spre mare.

Incidentul feroviar a avut loc marți dimineața, în jurul orei 3:00. O piesă dintr-un vagon al unui tren de marfă s-a desprins și a provocat o deraiere. Mecanicul de locomotivă nu a observat ce s-a întâmplat și a continuat să circule pe o distanță de cinci kilometri. Întreaga porțiune de cale ferată parcursă în acest fel, între capul X al stației CF Dorobanțu și capul Y al stației CF Basarabi, a fost distrusă.

Linia ferata Bucuresti-Constanta, distrusa pe cinci kilometri. Cum a fost posibil
Un tren si un angajat al CFR, intr-o statie

Ce daune au fost provocate la calea ferată

Mai exact, pe porțiunea de cale ferată afectată de deraierea vagonului de marfă au fost distruse mai multe ansambluri de la cinci schimbători de cale, ansambluri de la instalația de semnalizare, ansambluri metalice de la suprastructura căii de pe podul feroviar metalic din zona km 201+400, dar și numeroase traverse normale și speciale atât din lemn, cât și din beton armat.

Trenul de marfă ce a fost implicat în acest incident aparține operatorului Express Forwarding. Din acesta a deraiat cel de-al șaptelea vagon de la capătul trenului. Înainte de a se desprinde o piesă dintr-un vagon, trenul a plecat de la linia 7 stația Dorobanțu pe fir 1 în direcția Basarabi.

Cine are cel mai rapid tren din lume

Între timp, într-un alt capăt de lume, chinezii se laudă cu cel mai rapid tren din lume. Viteza acestuia poate atinge 600 de kilometri pe oră. Astfel, o călătorie ce în mod normal durează trei ore cu avionul poate fi făcută cu noul tren în mai puțin de două ore și jumătate.

În plus, cel mai rapid tren din lume nici măcar nu atinge șinele de cale ferată. De altfel, acest concept nu este nou în China, unde este folosit pe o scară limitată de aproape două decenii. O astfel de linie ferată numită ”maglev” există în Shanghai, între unul dintre aeroporturi și oraș.

Și alte țări, printre care se numără Germania și Japonia intenționează să construiască reţele feroviare maglev. Însă, realizarea acestora întâmpină două probleme majore: costurile ridicate şi incompatibilitatea cu infrastructura feroviară existentă în prezent. Vezi AICI mai multe detalii despre cel mai rapid tren din lume!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...