Nicolae Ceauşescu, pe străzile din Italia. Toţi şoferii din trafic au început să facă fotografii după ce au văzut mesajul uimitor al unui şofer de TIR

Ioana Bucur 13.08.2021, 15:58
Nicolae Ceauşescu, pe străzile din Italia. Toţi şoferii din trafic au început să facă fotografii după ce au văzut mesajul uimitor al unui şofer de TIR

Cum a ajuns Nicolae Ceaușescu pe străzile din Italia? „Apariția” a făcut furori pe șosea, șoferii au început și filmeze și să facă fotografii când au văzut mesajul uimitor al unui şofer de TIR.

Potretul lui Nicolae Ceaușescu s-a plimbat pe străzile din Italia

Un șofer de TIR i-a adus un omagiu bizar dictatorului. Bărbatul și-a imprimat pe ușile remorcii o fotografie uriașă a lui Nicolae Ceaușescu, alături de mesajul: „Noi ce-am construit/ Voi nu reușiți să dați cu var”.

TIR-ul a făcut furori pe o șosea din Italia. Un român a reușit să filmeze automobilul cu numere de Suceava și a postat imaginile senzaționale pe o rețea de socializare. Videoclipul a devenit viral, fiind redistribuit de peste  petru mii de oameni și strângând, până în acest moment, 157.000 de vizualizări.

Nu este prima „apariție” a disctaroului în Italia

Ciudat este fapul că nu este prima oară când imaginea dictatorului apare în Italia, în ultimele zile. La sfârșitul lunii iulie, la stadionul Boroli din Gravellona Toce, din regiunea Piemont, a fost inaugurată expoziția de picturi murale ce reprezintă sportivi întreaga lume și care sunt sau ar trebui să fie modele de urmat pentru tinerii din zilele noastre.

Unul dintre artiștii invitați să își exprime viziunea a ales-o pe Nadia Comăneci, însă, după ce pictura murală a fost dezvăluită, comunitatea de români din regiune a luat foc: pe fundal era chipul lui Nicolae Ceaușescu.

„Juxtapunerea dintre o figură precum cea a Nadiei Comăneci și un dictator nu poate fi în niciun fel acceptată, cerem primarului și consiliului comunal ca imaginea lui Nicolae Ceaușescu să fie eliminată din această reprezentare”, a fost apelul comunității românilor.

Apelul românilor nu a rămas fără răspuns, dar nu a fost cel pe care și l-ar fi dorit. Primarul orașului Gravellone Toce, Giovanni Morandi, a oferit primele explicații. Acesta susține că scopul lucrării este, de fapt, acela de a sublinia că în ciuda tuturor greutăților și restricțiilor impuse de regimul comunist, Nadia Comăneci a reușit o performață istorică în gimnastică.

„Artistul nu a vrut absolut deloc să aducă un afront poporului român, ci dimpotrivă, semnificația acestei picturi murale este tocmai măreția Nadiei Comăneci, capabilă să obțină rezultate extraordinare, în ciuda dictaturii și a limitării libertății.

De fapt, Ceaușescu este înfățișat în culoare roșie, simbol al sângelui și al suferințelor pe care le-a provocat poporului său. Ne pare rău pentru neînțelegere, dar lucrarea nu reprezintă o lipsă de respect adusă României”, a transmis primarul.