Cele mai toxice alimente pentru rinichi. Te distrug complet dacă le mănânci

Stan Filon 21.10.2020, 17:15
Cele mai toxice alimente pentru rinichi. Te distrug complet dacă le mănânci

Specialiștii atrag atenția asupra celor mai toxice alimente pentru rinichi! Acestea provoacă adevărate distrugeri pentru rinichi, iar organele noastre s-ar putea să nu-și mai revină niciodată după ce întră în contact cu aceste alimente.

Iată care sunt cele mai toxice alimente pentru rinichi

Nefrologul Mihai Ardeleanu atrage atenţia că antiinflamatoarele şi alimentele cu un conţinut ridicat de sare sunt extrem de dăunătoare pentru rinichi. Consumul în exces poate provoca afecţiuni ireversibile pentru organismul nostru.

Nefrologul sucevean Mihai Ardeleanu a declarat pentru Adevărul că alimentele cu un conţinut ridicat de sare, cum sunt murăturile, afectează rinichii. ”Murăturile, conservele de carne care conţin multă sare şi în general tot ce provoacă retenţie de sare şi apă în organism”, a declarat medicul pentru sursa citată.

Iata care sunt cele mai toxice alimente pentru rinichi
Iata care sunt cele mai toxice alimente pentru rinichi

Antiinflamotoarele, periculoase pentru rinichi

Nu doar sarea este dăunătoare pentru rinichi, ci și consumul de medicamente poate să dăuneze organelor respective. Nefrologul a explicat că în special antiinflamatoarele care conţin substanţe de bază de fenacetină pot cauza probleme serioase și ireversibile.

”Toate aceste medicamente sunt toxice pentru rinichi. Fenacetina nu se elimină, ci se cumulează în organism şi când se atinge o anumită valoare în prag leziunile asupra rinichilor sunt ireversibile. Aceste medicamente dau o uşoară stare de euforie, de bine, dar problema este că această fenacetină face ravagii în ceea ce priveşte rinichii şi ficatul”, ne-a declarat medicul Mihai Ardeleanu.

Dar cine sunt cei mai predispuți la astfel de probleme? Ei bine, medicul a venit cu un răspuns și în această problemă. Secialistul a mai spus că, în general, persoanele de sex feminin şi cele care fac o muncă migăloasă care necesită concentrare fac abuz de antiinflamatoare.

”Munca migăloasă cum este acum lucrul la calculator. Are capul greu, ia un antiinflamator, se ajunge şi la 7- 8 pe zi. Este ca şi la alcoolism. Lumea nu recunoaşte. Greu scoţi. Trebuuie să fii foarte bun comunicator şi să te bucuri de încrederea pacientului ca să afli câte folii de antiinflamatoare ia pe săptămână”, a mai spus Ardeleanu.

Carnea roșie consumată în exces poate provoca și ea probleme serioase pentru rinichi. Specialiștii spun că nu este bine să mănânci prea multă carne roșie (carne de vită, mânzat, porc, oaie, capră sau iepure), deoarece duce la formarea calculilor renali (pietre la rinichi).

Acest tip de carne este bogat în acid uric și purine. Dacă acidul uric se regăsește într-o concentrație foarte mare în organism, se pot forma pietre la rinichi sau te poți îmbolnăvi de gută. Ar trebui evitate și fasolea, varza, deoarece sunt alimente bogate în purine (compuși organici din acidul uric).

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...