Cel mai puternic antibiotic natural. Cum se prepară corect ridichea neagră și când devine periculoasă

Andreea Bisinicu 21.10.2020, 16:57
Cel mai puternic antibiotic natural. Cum se prepară corect ridichea neagră și când devine periculoasă

Cel mai puternic antibiotic natural. Cum se prepară corect ridichea neagră și când devine periculoasă. Este cea mai indicată pentru răceli, gripe și dureri în gât. Cum funcționează.

Cel mai puternic antibiotic natural. Cum se prepară corect ridichea neagră

Cu siguranță ai auzit, măcar o dată, în copilărie despre efectele benefice pe care le are ridichea neagră. Ba e bună pentru tuse, ba e bună pentru dureri de cap, ba e bună pentru digestie.

Ceea ce nu știai, probabil, este că ridichea neagră are efect diuretic, detoxifiant, antiinflamator şi intervine activ în metabolismul grăsimilor şi în reglarea funcţiei tiroidei.

Poate nu te-ai fi așteptat la asta, dar ridichea neagră este o sursă importantă de vitamine A şi B, calciu şi magneziu. Apreciată pentru conţinutul bogat de vitamina C, această legumă miraculoasă combate răceala. Mai mult de atât, tot ridichea neagră este folosită pentru a trata problemele ficatului.

Cel mai puternic antibiotic natural. Cum se prepară corect ridichea neagră și când devine periculoasă
Cel mai puternic antibiotic natural. Cum se prepară corect ridichea neagră și când devine periculoasă

„Prin eliminarea toxinelor din corp, ridichea ajută la menţinerea unui ficat sănătos, contribuind la refacerea celulelor hepatice. Efectul detoxifiant al ridichii negre aduce beneficii şi rinichilor, prevenind formarea calculilor şi a infecţiilor renale. În cadrul medicinei naturale, ridichea neagră este recunoscută în special pentru beneficiile asupra intestinelor. Se cunosc de multă vreme beneficiile ridichii negre asupra sistemului digestiv, în special acţiunea sa benefică în ceea ce priveşte reglarea funcţiei biliare favorizând evacuarea bilei”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, conform Adevărul.

Când nu este recomandat să consumi ridiche neagră. Care sunt reacțiile adverse

Ridichea neagră este foarte bună în combaterea răcelii. Scobește o ridiche mare neagră. Presară zahăr în mijlocul găurit al legumei. Las-o câteva minute. Apoi, ia o lingurită și bea siropul care s-a format. Fă asta de trei ori pe zi și în câteva zile vei fi scăpat de tusea iritantă.

Cu toate că are multe beneficii și face minuni pentru organism, există două excepții în care nu este recomandat să consumi ridiche neagră.

Persoanele care nu trebuie să consume ridiche neagră sunt cele care suferă de hipotiroidism sau sensibilitate gastrică. Ridichea neagră este considerată un antibiotic natural, însă, trebuie consumată în cantități normal, în salată sau preparată termic.

Dacă poți trece peste faptul că nu are un gust tocmai plăcut, ridichea neagră face minuni pentru organismul tău. Printre principalele beneficii amintim următoarele:

  • Crește pofta de mâncare
  • Îmbunătățește circulația sângelui în corp
  • Regenerează celulele hepatice
  • Întărește și protejează sistemul imunitar
  • Detoxofiază natural organismul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI