Alexandru Arșinel, despre intervenția sa chirurgicală. Cât l-a costat și în ce constă, de fapt, operația. A explicat în amănunt cu ce se confruntă, la 81 de ani

Iancu Andreea 30.09.2020, 14:53
Alexandru Arșinel, despre intervenția sa chirurgicală. Cât l-a costat și în ce constă, de fapt, operația. A explicat în amănunt cu ce se confruntă, la 81 de ani

Marele actor Alexandru Arșinel a trecut peste un nou hop. Acesta a suferit o intervenție la ochi, despre care a vorbit în detaliu, într-un interviu recent. Arșinel a dezvăluit câți bani a costat operația, dar și cum a decurs aceasta. Actorul a mai ajuns în trecut pe patul de spital, după ce a suferit un transplant de rinichi.

Alexandru Arșinel, despre intervenția la ochi. Câți bani a cheltuit și în ce a constat operația

Actorul a fost recent supus unei operații, după ce a acuzat dificultăți de vedere. Astfel, Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, a recurs la o intervenție la ochi, prin care i-a fost înlocuit cristalinul. Chiar dacă pare o operație dificilă, actorul a povestit în cadrul unui interviu pentru fanatik.ro că lucrurile au decurs foarte simplu. Intervenția suferită de el este una de ultimă generație, care nu se mai realizează cu laserul sau bisturiul, ci cu ajutorul unor picături.

Deși suferă de diabet, pe care însă îl ține sub control, Arșinel mărturisește că problema la ochi nu este cauzată de această afecțiune. Pe de altă parte, actorul explică faptul că întreaga operație a durat numai 30 de minute.

„E o suferință pe care o au toți oamenii de la o anumită vârstă, ne lasă ochii, intervin ochelarii, operații care ne fac să avem posibilitatea să vedem cu ochi buni. Probabil și din cauza alegerilor, că să vedem mai bine ce se întâmplă, ce urmează să se întâmple. Mai bine să zâmbim decât să stăm supărați.

Diabetul nu a influențat la suferința mea, am de mai mulți ani ochelari, dar în ultimul an vederea a început să scadă că performanța. Așa am ajuns la profesorul Tătaru, care are o colaborare strânsă cu doamna doctor Monica Pop. Și a avut amabilitatea să mă lucreze. Este o operație nouă ca și tehnologie, modalitate de a acționa. O operație prin care nu se folosesc instrumentele de niciun fel, se face cu picături. 30 de minute iți curg picături în ochi și se efectuează transplantul respectiv. Se scoate vechiul cristalin și se înlocuiește cu cel nou. Și Stela, Dumnezeu să o ierte, a făcut tot această operație.”, a mărturisit Alexandru Arșinel, în exclusivitate, pentru fanatik.ro.

Pe de altă parte, intervenția la ochi a lui Arșinel a fost făcută într-un spital de stat din Capitală, iar prețul nu a fost unul foarte ridicat, potrivit actorului.

„M-a costat 1450 de lei cristalinul. Intervenția în sine nu m-a costat nimic. O zi se stă în spital. A doua zi, după ce se face un ultim control, ți se dă drumul acasă și se continuă acasă tratamentul cu picături.”

Alexandru Arșinel și regretata Stela Popescu au împărtășit aceeași afecțiune oculară
Alexandru Arșinel și regretata Stela Popescu au împărtășit aceeași afecțiune oculară

Alexandru Arșinel își păstrează optimismul, chiar și în privința Covid-19

După ce va încheia perioada de spitalizare, actorul are planuri mari. Acesta urmează să revină pe scenă, fiind extrem de activ, în ciuda riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus. De altfel, recent, el a susținut un spectacol în aer liber.

„Am avut zilele Caragiale la Cișmigiu. Am jucat cu echipa Teatrului Tănase care s-a bucurat de un succes. Sâmbătă a fost ultimul spectacol, la grădina Herăstrău.”, a mai spus actorul.

Pe de altă parte, actorul respectă regulile impuse de autorități, poartă mască și își pune speranța în medici, printre care se numără Streinu Cercel.

„Această nenorocire, printre altele, urmărește și instalarea panicii între noi, oamenii. Trebuie să avem grijă să ne îmbărbătăm, acest pericol criminal care bântuie prin aer și care ne poate atinge indiferent oricine eșți. Optimismul trebuie să funcționeze. Sperăm să ajungem la liman în lupta cu jigodia asta. Se străduiesc și autoritățile, avem doctori buni, domnul Streinu Cercel care s-a ocupat personal de mulți artiști, inclusiv de colegul nostru Mălăele.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...