Cele mai mari greşeli pe care le fac românii când prepară mici sau carne pe grătar

Iancu Andreea, Mihai Cheleș 27.05.2021, 18:37
Cele mai mari greşeli pe care le fac românii când prepară mici sau carne pe grătar

Vremea frumoasă și dorința de a petrece cât mai mult timp în aer liber îi îndeamnă pe mulți dintre români să își îndrepte pașii către ieșirile la grătar. Deși cu toții se pricep să realizeze diferite preparate la picnic, românii fac unele greșeli când prepară mici sau carne pe grătar. Friptura suculentă și micii rumeniți merg de minune alături de legume proaspete, însă savoarea pe care cu toții încearcă să o obțină se poate atinge urmând câteva trucuri.

Ce greșeli fac românii când prepară mici sau carne la grătar

Prepararea cărnii la grătar pare să fie extrem de simplă, însă unele greșeli pot transforma gustul în doar câteva clipe. Pentru a evita unele greșeli atunci când ești pregătit să servești o porție de mici aburinzi sau o carne friptă bine la grătar, ar trebui să urmezi câteva sfaturi esențiale. Multe dintre greșelile care se fac atunci când românii pregătesc un grătar pe cinste sunt realizate din neatenție sau grabă, ori poate din nepricepere.

Un aspect esențial, potrivit stiridinlume.ro, este faptul că grătarul pe care urmează să se așeze bucățile de carne nu trebuie să fie murdar. Ca în orice activitate care implică prepararea mâncării, curățenia este esențială, în primul rând pentru a evita accidentele medicale. Astfel, asigură-te că grătarul este curat înainte de a te apuca de treabă. În plus, atunci când acesta este fierbinte, curățarea se poate realiza facil. Curăță-l cu o perie chiar în timp ce focul s-a aprins, înainte de a pune carnea deasupra.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac românii când prepară mici sau carne la grătar
Trucurile la care e bine să apelezi când prepari carne sau mici pe grătar

Un alt element esențial ține de temperatura la care se găsește bucata de carne înainte de a o așeza pe foc. Aceasta este indicat să nu fie rece, abia scoasă din frigider sau din lada frigorifică, ci mai degrabă la o temperatură apropiată de cea a camerei. În caz contrar, ea ar putea să se ardă la exterior și totuși în interior să nu fie făcută.

Dacă la început spuneam că este indicat ca grătarul să fie curățat anterior așezării cărnii, ei bine după ce s-au preparat bucățile, resturile rămase nu ar trebui îndepărtate imediat. Deși gospodinele obsedate de curățenie ar putea să ne contrazică, păstrarea grătarului necurățat până la următoarea folosire îl protejează pe acesta de procesul de ruginire. Astfel, elementele de metal ar trebui curățate doar înainte de a porni focul unui nou grătar și niciodată după.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...