Care sunt tipurile de pești care sunt mai gustoși prăjiți decât la grătar

Emanuela Pană 09.05.2021, 12:34
Care sunt tipurile de pești care sunt mai gustoși prăjiți decât la grătar

Poți să vorbești despre pește la nesfârșit, deoarece reprezintă o parte esențială pentru o alimentație echilibrată, locuind, totodată, o mare parte a planetei – oceanul lumii. Totuși, astăzi ne vom ocupa de un alt aspect, și anume de gătirea peștelui, una dintre cele mai importante surse de hrană. Află, în continuare, care sunt tipurile de pește care au un gust mai bun dacă sunt făcuți în tigaie și nu la grătar.

Tipuri de pește gustos în tigaie

Dacă îți place peștele prăjit, atunci știi deja că este un preparat destul de ușor de gătit. În cazul în care ești „nouă“ în ale bucătăriei și nu ai mai prăjit pește până acum, s-ar putea ca procesul să ți se pară puțin complicat. Nicio grijă, îți venim în ajutor, ca tu să te bucuri de plăcerea gustului din farfurie. Am pregătit pentru tine niște sfaturi simple, astfel încât preparatul final să fie unul gustos chiar de la prima încercare.

Un prim aspect pe care am vrea să-l clarificăm este legat de modul în care alegem peștele. Poate nu știai, însă există anumite tipuri de pește care sunt mai gustoși când sunt prăjiți decât atunci când sunt făcuți la grătar. De asemenea, dacă nu îl cumperi deja curățat și înghețat, există câteva indicii după care îți poți da seama cam cât de bun este peștele pe care l-ai țintit.

Peștele ar trebui să aibă o culoare vie, să fie puțin strălucitor, iar solzii acestuia să fie alunecoși. De asemenea, burta ar trebui să fie rotundă, căci dacă pare „dezumflat“, s-ar putea să fie deja vechi. Ochii transparenți și strălucitori sunt un alt semn bun. Acum, referitor la tipurile de pește spre care ar trebui să-ți îndrepți atenția când vrei să gătești pește prăjit și nu la grătar, noi îți recomandăm crapul, carasul și novacul – pești cu carnea dulce și gustoasă, ideali pentru a fi prăjiți în tigaie.

În general, peștii grași sunt aleși pentru prăjire. Peștele cu un conținut redus de grăsime nu este nici pe departe ideal pentru a fi prăjit în tigaie deoarece carnea carcasei de pește devine uscată și se prăbușește.

Citește și: Pește la cuptor cu legume. Rețeta perfectă pentru Buna Vestire

Cum să-ți iasă perfect de fiecare dată

Dacă vrei ca rezultatul final să fie de excepție, îți recomandăm să dai atenție următoarelor sfaturi. Odată ce ai tăiat peștele, ai grijă să îl ștergi cu prosoape de bucătărie, pentru a scăpa de umiditatea în exces.

peste bun de prajit
Tipuri de pește care sunt mai gustoși prăjiți decât la grătar

În ceea ce privește uleiul în care vei prăji peștele, nu opta pentru cel de măsline, pentru că nu e bun de prăjit. Indicat este să folosești ulei vegetal. Acoperă aproximativ o treime din grosimea peștelui cu ulei, deoarece acesta va absorbi din grăsime. Ca să iasă crocant și să nu se ardă, prăjește peștele la foc mediu.

Poate și tu ai tendința de a fi nerăbdătoare în bucătărie, fapt pentru poți fi tentată să întorci mâncarea pe toate părțile. Totuși, ține cont că peștele nu trebuie întors de prea multe ori! Dacă vrei să iasă crocant, întoarce-l o singură dată.

Un alt truc, potrivit, de altfel, pentru orice mâncare este să adaugi și alte arome. Înainte de a-l găti, nu uita să presari sare pe ambele părți ale peștelui. Poți adăuga și piper, dar și ierburile tale preferate, precum rozmarinul

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...