Cum faci cea mai bună friptură la grătar. Ingredientul cu care îți dai gata prietenii la următoarea ieșire

Iancu Andreea 21.05.2021, 10:28
Cum faci cea mai bună friptură la grătar. Ingredientul cu care îți dai gata prietenii la următoarea ieșire

Pe măsura ce vremea bună se instalează, iar vara ne aduce temperaturi ridicate, cu toții se îndreptăm către ieșirile în aer liber. Și cum de la astfel de evenimente nu poate lipsi mâncarea bună, o friptură la grătar este cea mai bună alegere, mai ales dacă știi cum faci să o prepari perfect. Deși fiecare chef are trucul său pentru a pregăti carnea la grătar, ingredientul cu care nu ai cum să dai greș îți sare în ajutor de fiecare dată.

Cum faci cea mai bună friptură la grătar cu ajutorul unui singur ingredient

Petrecerile în aer liber au început sau sunt deja pe cale să înceapă, după ce vremea s-a îndreptat. Cu această ocazie se redeschide și sezonul grătarelor, românii întrecându-se în rețete și moduri cum să faci cea mai bună friptură la grătar. Deși ai putea crede că secretul stă în folosirea condimentelor specifice pentru fiecare timp de carne în parte, în realitate un singur ingredient banal te poate ajuta să obții o friptură savuroasă într-o clipă.

Cei care sunt mari amatori de mâncăruri la grătar se vor bucura să descopere că doar un simplu ingredient va putea să transforme o bucată de carne într-un preparat lăudat și apreciat de meseni. O friptură la grătar suculentă și totuși bine făcută, dar aromată, se poate obține folosind trucul unui restaurant din Denver, Statele Unite de peste 80 de ani.  Deși nu te-ai aștepta, zahărul este cel care transformă carnea simplă într-un preparat la grătar spectaculos de bun.

Cum faci cea mai bună friptură la grătar, cu un simplu ingredient
Ingredientul banal care îți face friptura la grătar delicioasă

Friptură la grătar cu zahăr, un truc de care poți să ții cont la următoarea ieșire la aer liber

Pentru a obține o frumusețe de carne la grătar ar trebui să folosești puțin zahăr brun imediat după ce ai așezat bucata de friptură pe grătar. Acesta ar trebui pus în strat deasupra pentru a se topi și a se transforma într-o crustă caramelizată. Vei conferi astfel mai multă savoare preparatului tău. În cazul în care ai la îndemână doar zahăr alb, acesta trebuie combinat înainte cu puțină sare.

Prin comparație cu zahărul bun, zahărului alb îi lipsește melasa, motiv pentru care acesta nu se va carameliza la fel de ușor. Amestecă deci două linguri de zahăr cu o lingură și jumătate de sare grunjoasă. Acesta amestec trebuie presărat peste bucățile de carne, pe care apoi le acoperi cu o folie de plastic și le lași circa o oră la temperatura camerei. După ce grătarul este pregătit, adaugă și restul condimentelor și pune carnea la fript. Ai grijă totuși să nu obții o crustă prea închisă la culoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...