Cele mai bune orașe europene pentru a cumpăra o locuinţă. Locul neaşteptat ocupat de Bucureşti

Badea Violeta 26.07.2022, 06:00
Cele mai bune orașe europene pentru a cumpăra o locuinţă. Locul neaşteptat ocupat de Bucureşti

Toată lumea iubește vacanțele. Ce e mai frumos decât să mergi într-un loc nou și interesant, dar te-ai gândit vreodată cum ar fi să te muți acolo? Unele dintre cele mai accesibile orașe din punct de vedere al achiziției unei locuințe sunt, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase din Europa. Iată locul neașteptat ocupat de București!

Cele mai accesibile orașe din Europa. Unde se merită să-ți cumperi o locuință

Multe dintre țările europene sunt scumpe, dar este posibil să găsești și locuri cu buget redus. Mulți oameni pot visa să locuiască în Europa, dar cred că nu își pot permite acest lucru. Din fericire, există o listă cu cele mai ieftine orașe de locuit în Europa și perfecte pentru marea ta mutare.

Potrivit unui raport al NerdWallet, acestea sunt cele mai accesibile orașe din Europa din punct de vedere al achiziției unei locuințe. Specialiștii au luat în calcul o serie de elemente, de la venitul mediu lunar, costul estimat al ratelor bancare, prețurile locuințelor, calitatea Internetului, dar și numărul de parcuri, restaurante și accesul la lanțuri cunoscute de cafenele, notează hotnews.ro.

Cele mai ieftine orase pentru cumparatorii de locuinte
Cele mai ieftine orase pentru cumparatorii de locuinte

1. Madrid, Spania

Nu cred că mai este un mare secret că Madrid este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa. Capitala Spaniei ocupă primul loc cu un scor total de 100,4/150. Orașul deține bulevarde superbe, clădiri istorice deosebite și muzee renascentiste și de artă contemporană.

Orașul are, de asemenea, una dintre cele mai ieftine rate medii lunare ale creditelor ipotecare, la doar 355 de lire sterline pe lună (416 euro), ceea ce înseamnă că locuitorii dispun de un venit mai mare destinat distracțiilor.

2. Viena, Austria

Viena ocupă locul doi, cu un scor general de 96/150. Capitala Austriei deține numeroase săli de concerte, dispunând de asemenea de 2.000 de parcuri de explorat pentru o plimbare relaxată sau exerciții în aer liber.

3. București, România

La fel ca în mare parte din Europa, capitala țării noastre are un design frumos și complex al clădirilor. Bucureștiul ocupă locul al treilea, cu un scor de 94,2/150. Orașul are multe de oferit proprietarilor de locuințe. Numeroase cafenele, terase sau restaurante stau în așteptarea clienților.

Ultimul loc aparține Sofiei, capitala Bulgariei. Nu doar locuințele sunt ieftine acolo, ci și mâncarea din restaurante sau băuturile din baruri. De asemenea, prețurile din hosteluri și magazinele cu amănuntul sunt toate foarte ieftine în Sofia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...