Cel mai toxic aliment pe care românii îl mănâncă des. Are efecte catastrofale

Rădulescu Valentin 08.10.2020, 09:55
Cel mai toxic aliment pe care românii îl mănâncă des. Are efecte catastrofale

Din păcate nu toate alimentele din ziua de astăzi mai sunt bune pentru organismul nostru. Românii consumă unul dintre cele mai toxice alimente, chiar dacă îl consideră o delicatesă și are un preț extrem de ridicat. Faptul că unele alimente au devenit nocive, se datorează substanțelor chimice care sunt folosite la producerea acestora. Care este cel mai toxic aliment pe care îl consumă românii?

Alimentul pe care românii îl consumă cel mai des

Deși este unul dintre cele mai apreciate alimente de către români, somonul a ajuns să fie printre cele mai nocive. Este adevărat că are multe beneficii asupra organismului uman, dar din păcate somonul din crescătorie nu mai este același cu somonul sălbatic, dacă vorbim despre compoziția sa nutritivă.

Doi ziariști francezi, Nicolas Daniel și Louis Barbeyrak, au dezvăluit lucruri groaznice ce se petrec în interiorul crescătoriilor de pești. După ce au efectual drumuri în țări precum Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca, au aflat cât de nociv poate să fie, de fapt, mușchiul de somon.

În Norvegia, acolo unde există cele mai multe ferme piscicole, jurnaliștii francezi au dat peste Kurt Oddekalvom, ecologist, activist și fondator al Societății Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii, scrie unica.md. Acesta nu este deloc de acord cu creșterea artificială a somonului, care implică utilizarea unor substanțe extrem de toxice.

Cel mai toxic aliment pe care românii îl mănâncă des. Are efecte catastrofale
Cel mai toxic aliment pe care românii îl mănâncă des. Are efecte catastrofale

Cât de toxic este somnul crescut artificial?

Deși industria pescuitului ocupă al doilea loc la venituri în Norvegia, somonul a ajuns să fie unul dintre cele mai scumpe și toxice alimente. Activistul a mărturisit că în crescătoriile de pești există o pandemie de necroză pancreatică și anemie infecțioasă, lucruri ținute ascuns de consumatori.

Acesta a mărturisit că cei care lucrează acolo poartă măști și costume de protecție, pentru a nu fi afectați de substanțele chimice destinate curățării de rezervoare, dar din păcate, somonul consumă astfel de produse chimice, ceea ce face ca sănătatea consumatorului să fie pusă în pericol. Kurth Oddekalvom susține că a colectat probe, printre care și înregistrări video, care arată cum toarnă crescătorii pesticide cu efecte neurotoxice în apă.

De asemenea, aceste substanțe creează și mutații, iar unii dintre pești nici nu pot să mai închidă gura. Aproximativ 50% dintre peștii de acolo se nasc cu mutații, iar carnea somonului are consistență elastică. Mai mult, somonul din crescătorii are între 15 și 34% grăsime, față de cel sălbatic, care conține doar 5-7% grăsime.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori

Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”, spune Kurth, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe