Top 8 cele mai toxice alimente. Românii le mănâncă zilnic, dar te omoară încet

Iată care sunt cele mai toxice 8 alimente

Vă prezentăm top 8 alimente toxice, care nu ar trebui să se mai regăsească vreodată în bucătăria noastră, dacă vrem să avem o viață cât mai sănătoasă. Aceste alimente trebuie excluse din alimentația noastră și trebuie să fim atenți să nu se regăsească cumva în alte produse cumpărate.

Iată care sunt cele mai toxice 8 alimente

Margarina

Pe primul loc în top se află margarina. Aceasta este facuta din uleiuri vegetale hidrogenate si este bogata in grasimi trans, asociate cu aparitia bolilor de inima, dar și a temutului cancer. Ca alternativa, puteti consuma unt natural sau ulei organic de masline sau de cocos.

Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase nu au aduc niciun beneficiu. Chiar si cele dietetice cresc numarul de kilograme si, prin urmare, si riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet si osteoporoza. Bauturile carbogazoase trebuie evitate intotdeauna, putand fi inlocuite cu sucurile naturale de fructe sau cu limonada naturala, care este chiar benefica.

Iată care sunt cele mai toxice 8 alimente

Iată care sunt cele mai toxice 8 alimente

Carnea procesata

Salamul, carnatii si alte mezeluri sunt bogate in substante toxice pentru organism, fiind implicate direct in aparitia cancerului, conform studiilor. Mezelurile cresc riscul de aparitie in special a cancerului colorectal. Acestea sunt pline de substante carcinogene, chimicale si conservanti.

Chipsurile

Chipsurile sunt preferate de copii, dar parintii nu stiu la ce pericol ii expun pe micuti. Acestea sunt bogate in grasimi, sare si calorii, ce duc la cresterea in greutate, precum si la cresterea colesterolului si a trigliceridelor din sange.

Gogosile si alte dulciuri din comert

Gogosile si toate celelalte dulciuri din comert sunt pline de grasimi hidrogenate, crescand astfel cantitatea de grasimi trans. Pe langa acestea, zaharul este in stransa legatura cu aparitia obezitatii, a cancerului si a bolilor de inima.

Cartofii prajiti

Cartofii prajiti sunt gustosi, insa reprezinta un real pericol pentru sanatate, pe langa numarul mare de calorii si prepararea lor in uleiuri vechi si rancede. Este recomandat sa optati pentru cartofii facuti la cuptor sau cei natur.

Inghetata

Aceasta este bogata in grasimi nesanatoase si trebuie evitata sau, cel mult, consumata doar la ocazii speciale. Daca obisnuiti sa o consumati cu regularitate, atunci riscati sa va creasca nivelul de colesterol si sa se dezvolte diabetul.

Branza

Chiar daca este bogata in calciu, branza este bogata si in grasimi si, daca este asociata cu alte alimente greu de digerat, poate favoriza cresterea in greutate intr-un timp destul de scurt. Este de preferat sa optati pentru branza naturala, deoarece cea din magazine este procesata si contine numerosi aditivi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI