Cel mai fericit oraș din România. Nu este Bucureștiul! Rezultatul surprinzător al unui studiu

Mihnea Tălău 27.04.2023, 14:10
Cel mai fericit oraș din România. Nu este Bucureștiul! Rezultatul surprinzător al unui studiu

O cercetare intitulată ”Tineri după pandemie”, realizată recent de specialiștii din domeniu, a prezentat care este cel mai fericit oraș din România. Studiul ”Orașe fericite” arată care este localitatea în care trăiesc cei mai fericiți români de pe teritoriul țării.

Nivelul de fericire din multe orașe ale țării

Astfel, cea mai fericită localitate din România, declarată prin intermediul studiului, este municipiul Iași. La polul opus, cercetătorii au aflat că cel mai trist oraș din țara noastră este Constanța, cu toate că este o zonă vizitată de turiști în sezonul estival.

Studiul a stabilit că nivelul de fericire din multe orașe ale țării este de 5,99/10 ceea ce înseamnă că 6 tineri din 10 sunt de părere că orașele din care provin au reușit să se adapteze pe perioada pandemiei de coronavirus, scrie Fanatik.ro.

La acestă cercetare au luat parte peste 5.000 de persoane, cu vârste cuprinde între 15 și 29 de ani. Participanții au fost aleși din orașe precum Târgu-Jiu, Timișoara, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Baia Mare.

Fenomenul ciudat care a cuprins nordul Moldovei. Nici Iașiul nu a fost ocolit, ce spun specialiștii

Care este situația tinerilor din România

De asemenea, specialiștii au declarat că cercetarea s-a bazat pe nivelul de fericire resimțit de tineri, dar și pe gradul de siguranță pe care îl au. Se pare că majoritatea persoanelor între 18 și 34 de ani locuiesc cu părinții, iar vârsta medie de a pleca pe propriul drum este 27,9 ani.

„Prin studiu ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune.

Programul urmărește crearea unor zone urbane care să ofere oportunități de dezvoltare în rândul tinerilor prin creșterea stării de bine, locuirea într-un spațiu urban potrivit nevoilor lor și oferirea de perspective de viitor, pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Acest program poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor iar înscrierea se poate face până la data de 2 iunie 2022”, a declarat András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...