Cel mai căutat român de pe planetă. Suma la care a fost evaluat de autorități. “E foarte periculos”

Ioana Bucur 02.02.2021, 15:30
Cel mai căutat român de pe planetă. Suma la care a fost evaluat de autorități. “E foarte periculos”

O execuție în stil mafiot, o crimă cu detalii tulburătoare. Autoritățile sunt în alertă și cer ajutorul populației. Suma la care a fost „evaluat” cel mai căutat român de pe planetă.

Cel mai căutat român de pe planetă

Poliția din California, Statele Unite ale Americii, a făcut un apel la populație pentru informații ce ar putea duce la prinderea celui mai căutat român de pe planetă. Florin Răducanu este cel care l-a executat în stil mafiot, în ianuarie, pe Aurel Trandafir, cunoscut ca Aly Sadoveanu în lumea interlopă. Departamentul de Poliție din Anaheim, California, a transmis, printr-un comunicat de presă, că pe numele lui Florin Răducanu, un român în vîrstă de 37 de ani, a fost emis un mandat de arestare în valoare de un milion de dolari.

„Este înarmat, periculos și folosește mai multe identități false. Dacă va fi arestat, cauțiunea se va stabili, în mod automat, la un milion de dolari”, a declarat sgt. Shane Carringer, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Anaheim.

O execuție în stil mafiot

Detaliile crimei sunt terifiante. Potrivit autorităților americane, pe 24 ianuarie 2021, în jurul orei șaptea seara, polițiștii din Anaheim au răspuns unui apel la 911 ce anunța focuri de armă într-un hotel din zonă. Primii ofițeri care au ajuns la fața locului l-au găsit pe Aurel Trandafir, în vârstă de 42 de ani, în stare gravă, cu „cel puțin o plagă împușcată”. Românul a fost transportat de urgență la spital, unde a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-l stabiliza. Aurel Trandafir, zis și Aly Sadoveanu, era căutat încă din 2018 de autoritățile de la București pentru o condamnare cu executare.

Ce a făcut cel mai căutat român din lume
Poliția a cerut ajutorul populației pentru găsirea românului

Autoturismul folosit de cel mai căutat român din lume pentru a fugi de la locul crimei a fost recuperat de oamenii legii. Detectivii din cadrul Departamentului Omoruri al Poliției din Anaheim au cerut ajutorul populației. Cei care l-au văzut sau au informații ce ar putea duce la găsirea lui Răducanu au fost rugați să sune la numărul unic de urgență 911. Mai mult, organizația Orange County Crime Stoppers a anunțat că oferă recompense bănești pentru orice informație ce i-ar putea ajuta pe oamenii legii să îl prindă și aresteze pe român.

Florin Răducanu, gest cumplit, din răzbunare. Cum a încercat să o pedepsească pe femeia pe care o credea vinovată de destrămarea căsniciei sale

Se pare că Florin Răducanu a ajuns în Statele Unite ca să fugă de justiția română. Potrivit WOWbiz, bărbatul a dat foc casei în care stătea una dintre prietenele fostei sale soții, femeia pe care o considera direct vinovată de destrămarea căsniciei sale. În luna mai a anului 2018, a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare, plus plata a cinci mii de lei, reprezentând valoarea daunelor suferite de casa victimei atacului. Însă Răducanu a reușit să fugă din România înainte de a primi sentința. La indicațiile avocatului acestuia, a fost căutat de polițiști la o adresă din Paris, Franța, fără niciun rezultat.

Orbit de furie, Răducanu ar fi fost ferm convins că Zorica, fosta sa soție, a fost „încurajată” să îi fie infidelă și să depună actele de divorț de una dintre prietenele ei, care locuia în același imobil cu ei. Potrivit sursei, bărbatul a intrat cu forța în casa celei pe care era hotărât să se răzbune și a reușit să dea foc unei pături întinse pe pat. Femeia a reușit să sune la 112, iar Răducanu a fost prins.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...