Cine este bărbatul acuzat că a comis crima de la Ghimpați. Giani are doar 21 de ani

Ana Anitoiu 19.11.2020, 08:53
Cine este bărbatul acuzat că a comis crima de la Ghimpați. Giani are doar 21 de ani

S-a aflat cine este bărbatul acuzat că a comis crima de la Ghimpați. Este vorba despre un tânăr proxenet, în vârstă de 21 de ani, care a ajuns pe mâna autorităților și în adolescență.

Cine este bărbatul care a ucis-o pe Mihaela Sabina Mircea

Anchetatorii l-au identificat pe bărbatul care a comis crima de la Ghimpați, alături de două femei, surori. Cei trei au fost găsiți după ce, la analizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a fost depistat autoturismul cu care a fost transportat geamantanul cu corpul victimei.

Numele tânărului este Giani Alexandru Dinu. El era proxenetul Mihaelei Sabina Mircea, care practica prostituția. Pe 30 octombrie 2020, împreună cu două surori, Elena Constantin şi Silvia Constantin, a ucis-o pe femeie şi apoi i-a incendiat cadavrul, ca să ascundă crima.

Crima a avut loc într-un apartament din Ferentari, în care victima locuia alături de cele trei persoane care au ucis-o. Mihaela Sabina Mircea a fost omorâtă în urma unor neînțelegeri, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Cine este barbatul acuzat ca a comis crima de la Ghimpati
Mihaela Sabina Mircea

Tribunalul Giurgiu a decis ca cei trei să fie arestați preventiv. Însă, aceștia au contestat decizia. Curtea de Apel București va decide dacă aceștia vor rămâne în spatele gratiilor.

Cei trei au fost puşi sub acuzare pentru omor calificat şi profanare de cadavre, după ce Mihaela Sabina Mircea, o femeie în vârstă de 32 de ani, a fost găsită arsă într-o valiză de la marginea drumului, în Ghimpați.

Pentru ce a ajuns pe mâna autorităților bărbatul acuzat că a comis crima de la Ghimpați, în adolescență

Giani Alexandru Dinu s-a născut pe 10 iunie 1999, în Capitală. Are doar șase clase. În urmă cu trei ani, el a fost condamnat pentru complicitate la tâlhărie. Pe atunci, era internat în Complexul de Servicii pentru Copilul Delincvent ”Pistruiatul” din Sectorul 3.

Proxenetul acuzat că a comis crima de la Ghimpați avea doar 15 ani atunci când a devenit complice la tâlhărie. El era cel mai mic din grupul delincvenţilor. Alți doi adolescenți, Andrei W. şi Ana Maria O. împliniseră deja 17 ani.

La data de 22 martie 2015, dimineața, cei trei au plecat din centrul unde erau internaţi, ca să fure telefoane mobile și apoi să le vândă, pentru a face rost de bani. Au atacat un băiat de 14 ani, pe care l-au amenințat cu bătaia. La un moment dat, Andrei W. i-a cerut lui Giani Dinu să scoată briceagul.

Atunci, la proces, Giani Dinu şi-a recunoscut faptele. Întrucât nu împlinise vârsta de 16 ani şi răspundea penal doar dacă se demonstra că avea discernământ, el a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice.

Vezi și: Crima din Ghimpați. Povestea neștiută a Sabinei, fata ucisă și arsă. Cum s-a ajuns aici din gelozie

Concluzia a fost că Giani Dinu suferea de tulburare de conduită socializată, dar cu ”capacitatea psihică de apreciere critică a conținutului și consecințelor social-negative ale faptelor pentru care este cercetat și în raport cu care discernământul a fost păstrat”.

Astfel, instanţa a decis că în cazul lui se impune ”măsura educativă a stagiului de formare civică pe o durată de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune București”. Și ceilalți doi adolescenți au primit pedepse asemănătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...