Cel mai bogat sat din lume. Fiecare locuitor are o avere de cel puțin 250.000 de dolari

Andra Daoud 10.12.2021, 19:47

În timp ce multe sate din lume sunt puternic marcate de sărăcie, există și cătune care prosperă, iar locuitorii lor nu numai că nu duc lipsă de nimic, ba chiar au averi considerabile. Este și cazul acestui sat din China, care a fost declarat cel mai bogat din lume. Cu ce se ocupă oamenii de acolo, cum au reușit să adune în conturi peste 250.000 de dolari fiecare și ce se întâmplă cu averea în cazul în care decid să se mute.

Cel mai bogat sat din lume se află în China

Peste 2.000 de acționari trăiesc în cel mai bogat sat din lume. Așezarea se află la câteva ore de condus față de Shanghai și are o poveste cel puțin interesantă. Huaxi, cel mai bogat sat din lume, sau „satul numărul unu sub cer” este cel în care locuiesc o mulțime de oameni bogați. Comunitatea se află în centrul orașului Jiangyin, provincia Jiangsu. Deși satul există din anul 1961, abia în anii ’90 a început să prospere.

Fiecare locuitor din acest sat are în cont cel puțin 250.000 de dolari, însă cel mai interesant este că oamenii nu își pot scoate averea în afara satului. Din acest motiv, satul nu este doar cel mai bogat, ci și foarte controversat. Nu se știe cu exactitate câți oameni locuiesc aici. Potrivit datelor existente, se pare că sunt aproximativ 2.000 de locuitori în sat, însă peste 20.000 de persoane fac naveta zilnic către Huaxi.

Cum a ajuns Huaxi să fie cel mai bogat sat din lume

Transformarea satului a început în 1969, atunci când Wu Renbao, un simplu țăran pe atunci, dar cu ambiții mari, a devenit secretarul Partidului Comunist în Huaxi. El a înființat o fabrică, iar după 10 ani aceasta se bucura de un profit remarcabil. Ulterior au apărut și alte întreprinderi, iar cu veniturile pe care le produceau, administrația locală a satului a cumpărat alte 12 localități aflate în proximitate, ajungând să se întindă pe o suprafață de 35 de kilometri pătrați.

Cel mai bogat sat din lume. Fiecare locuitor are o avere de cel puțin 250.000 de dolari
Cel mai bogat sat din lume. Fiecare locuitor are o avere de cel puțin 250.000 de dolari

La începutul anilor ’90, fiecare locuitor a primit acțiuni gratuite la fabricile deținute de sat, iar 20% din profit a fost împărțit sătenilor. După câțiva ani, acțiunile au început să fie vândute la bursă, iar oamenii s-au îmbogățit de pe urma lor. Așa se face că satul a prosperat și, odată cu el, și cei 2.000 de locuitori de acolo.

Oamenii beneficiază de educație gratuită, acces gratuit la servicii medicale, mașini și case de lux și cel puțin 250.000 de dolari în conturi, fiecare. La fabricile din sat lucrează aproximativ 25.000 de angajați, iar veniturile lor sunt complet secrete.

Locuitorii nu au voie să vorbească cu presa străină, în sat sunt interzise consumul de droguri și jocurile de noroc și nu există baruri, cluburi, viață de noapte și niciun fel de distracție, în afară de teatru. În cazul în care locuitorii decid să părăsească satul, nu își pot lua cu ei averea.

Urmăriți Impact.ro și pe