Vladimir Putin participă la Jocurile Olimpice, deși Rusia are interdicție. ”Asta va arăta parteneriatul cu China”

Ana Anitoiu, Iulia Statie 23.11.2021, 21:14
Vladimir Putin participă la Jocurile Olimpice, deși Rusia are interdicție. ”Asta va arăta parteneriatul cu China”

Vladimir Putin va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, ce vor avea loc în perioada 4 – 20 februarie 2022, în ciuda faptului că Rusia are interdicție la acest eveniment sportiv. Liderul rus a anunțat că va fi prezent.

De ce are Rusia interdicție la Jocurile Olimpice

Rusia are interdicție la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing și la alte competiții până în decembrie 2022. Această țară a fost exclusă din astfel de concursuri după ce Agenția Mondială Anti-Doping a descoperit în 2019, pe fondul unui scandal mai vechi, că au fost șterse mai multe teste pozitive din baza de date a laboratorului din Moscova unde era testați sportivii.

Atunci, a fost luată decizia ca atleții ruși care nu au consumat substanțe interzise să poată participa la competiții, dar sub steag neutru. Însă, în cazul în care obțin medalii de aur, aceştia nu pot asculta imnul Rusiei.

Vladimir Putin va participa la Jocurile Olimpice
Vladimir Putin

Motivul pentru care Vladimir Putin va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Vladimir Putin va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing la invitația omologului său din China, Xi Jinping. Anunțul a fost făcut marți de purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Zhao Lijian, care a precizat că a fost dorința liderului chinez ca ”bunul său prieten” să asiste la eveniment, iar acesta a acceptat.

”Considerăm că asta va arăta din nou parteneriatul dintre China şi Rusia. Sperăm şi suntem convinşi că sportivii din ţările noastre vor stabili noi recorduri”, a spus Zhao Lijian după ce a anunțat invitația făcută de Xi Jinping, care a fost prezent, la rândul lui, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Rusia, ce au avut loc în anul 2014.

Președintele Statelor Unite ale Americii plănuiește să boicoteze Jocurile Olimpice

Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat joi că se gândește să organizeze un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Joe Biden a precizat că ia în considerare acest lucru ca formă de protest față de reprimarea uigurilor de către China și încălcarea drepturilor omului în această țară.

Un boicot diplomatic ar însemna că niciun oficial al Statelor Unite ale Americii nu va asista la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Atleții americani care vor să participe la competiție nu ar urma să fie afectați dacă va fi luată această decizie. Pe de altă parte, mai mulţi politicieni i-au cerut lui Joe Biden să anunţe un boicot total al celebrei competiţii sportive atât cu implicarea oficialilor, cât și cu cea a sportivilor.

Urmăriți Impact.ro și pe