Rusia și China sabotează SUA? Acuzațiile care ar putea genera un nou conflict internațional

Nicu Stan 02.12.2021, 10:55
Rusia și China sabotează SUA? Acuzațiile care ar putea genera un nou conflict internațional

Rusia și China ar sabota SUA. Care sunt acuzațiile în urma cărora s-ar putea genera un nou conflict internațional. De altfel, Rusia și China duc zilnic un veritabil război electronic împotriva sateliţilor americani, care presupune atacuri cyber dar şi orbirea sistemelor optice ale sateliţilor cu ajutorul laserelor.

Rusia și China atacă zilnic SUA. Atacurile cibernetice vizează sataliții americani

Rusia şi China ar sabota SUA prin atacuri cyber dar şi orbirea sistemelor optice ale sateliţilor cu ajutorul laserelor, a anunțat generalul SUA David Thompson, adjunctul şefului Forţelor Spaţiale SUA, conform Washington Post.

Totodată, generalul american David Thompson a anunțat că Rusia a folosit, în 2019, un satelit de mici dimensiuni pentru a se apropia de un satelit al SUA, în ceea ce pare să fi fost testarea unei arme antisatelit de către Vladimir Putin.

Satalitii americani, atacati cu atacuri reversibile zi de zi
Satalitii americani, atacati cu atacuri reversibile zi de zi

Atacurile sunt tot mai numeroase

„Astfel de ameninţări sunt tot mai numeroase şi se desfăşoară în fiecare zi. Acest gen de acţiuni au loc de ceva vreme şi continuă să se dezvolte. Putem spune că ne aflăm într-un moment în care sistemele noastre din spaţiu sunt expuse unei palete largi de ameninţări”, a spus generalul american David Thompson.

Alt oficial, alt avertisment

Declaraţiile au fost făcute la doar o zi după apariţia în presa americană a unui alt avertisment, venit din partea unui oficial american din cadrul Forţelor Spaţiale ale SUA.

Acesta s-a referit la noua rachetă hipersonică a Chinei, care ar fi în stare să se menţină la nesfârșit pe orbita terestră, ceea ce ar permite armatei chineze să lanseze ”bombardamente orbitale” asupra oricărei țări de pe planetă.

Ce sunt atacurile reversibile

În prezent, Forţele Spaţiale ale SUA se confruntă în fiecare zi cu ceea ce oficialii american numesc ”atacuri reversibile” asupra sateliţilor americani,  adică atacuri care nu au ca urmare distrugerea acestora.

„Atât China, cât şi Rusia, atacă în mod regulat sateliţii americani cu laseri, sisteme de bruiaj electronic şi atacuri cyber”, a spus adjunctul şefului Forţelor Spaţiale americane. Iar China se află, în acest moment, înaintea Rusie din punct de vedere tehnologic şi al capacităţilor de atacare a sateliţilor. Chinezii reuşesc să operaţionalizeze sisteme antisatelit la o rată incredibil de ridicată”, a spus generalul SUA.

Spațiul cosmic a devenit un câmp de luptă

De asemenea, folosirea de curând, de către Rusia, a unei arme antisatelit este doar cel mai proaspăt exemplu dintr-un lung șir de teste asemănătoare realizate în ultimii ani de principalele puteri militare ale lumii și care relevă că spațiul cosmic este noul câmp de luptă.

Urmăriți Impact.ro și pe