Milioane de utilizatori WhatsApp ar putea fi interziși din cauza unei simple greșeli. Vezi dacă ești unul dintre ei

Cătălina Burghelea 10.12.2021, 07:42
Milioane de utilizatori WhatsApp ar putea fi interziși din cauza unei simple greșeli. Vezi dacă ești unul dintre ei

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații din lume. Faimoasă pentru că facilitează conversațiile cu persoanele dragi, dar și pentru că permite trimiterea de poze și fișiere, aplicația deținută de Meta (Facebook) are peste trei miliarde de utilizatori în întreaga lume. Totuși, WhatsApp ar putea închide permanent conturile celor care fac această greșeală.

Cum poate WhatsApp să-ți închidă definitiv contul

Aplicația de mesagerie WhatsApp ia măsuri împotriva versiunilor sale neoficiale care oferă funcții suplimentare și opțiuni de personalizare. Astfel, utilizatorii de GB WhatsApp și WhatsApp Delta – clone ale faimoasei versiuni originale – riscă să se trezească cu contul închis permanent. Mulți oameni folosesc aceste clone pentru că pot să trimită mai multe poze simultan sau le pot interzice interlocutorilor să vadă dacă le-au citit mesajele, facilități disponibile doar pe variantele neoficiale ale WhatsApp.

O simplă greșeală te scoate din aplicație

Astfel, utilizatorii care au instalate aceste versiuni neoficiale pot fi interziși de la a mai folosi WhatsApp sau să piardă întreaga arhivă a conversațiilor. Deseori construite de dezvoltatori anonimi, aceste clone nu sunt disponibile pe Google Play Store, așa că trebuie descărcate printr-o pagină web. Aplicația deținută de Meta a anunțat că are reguli stricte împotriva utilizării clonelor.

„Dacă ați primit un mesaj în aplicație care spune că contul dvs. este „închis temporar”, înseamnă că probabil că utilizați o versiune neacceptată de WhatsApp în locul aplicației oficiale. Dacă nu treci la aplicația oficială, contul tău de WhatsApp ar putea să fie închis definitiv”, este mesajul pe care îl primesc utilizatorii care nu folosesc varianta oficială de WhatsApp.

WhatsApp nu va mai putea fi folosit de pe telefoanele care folosesc versiuni vechi de Android sau iOS

Ce este o clonă WhatsApp?

Utilizatorii WhatsApp care se conectează cu versiuni neoficiale ale aplicației sunt interziși și, în unele cazuri, își pot pierde istoricul de conversații pentru totdeauna. Această măsură face parte dintr-o represiune asupra versiunilor terțe necinstite ale aplicației, care sunt extrem de populare, dar încalcă regulile companiei.

Aplicațiile Android au adesea multe dintre caracteristicile omonimului lor, dar cu o serie de funcții suplimentare. Acestea ar putea oferi posibilitatea de a răspunde automat, de a trimite mai multe fotografii sau de a ascunde bifa de citire, pe lângă alte beneficii care nu sunt disponibile în aplicația „reală”.

Aplicația are reguli stricte împotriva versiunilor neoficiale

Într-o actualizare recentă a site-ului său, WhatsApp a subliniat că imitațiile sunt interzise în conformitate cu termenii și condițiile sale. Cei care le folosesc se confruntă cu o interdicție permanentă de la WhatsApp, cu excepția cazului în care trec la versiunea oficială a aplicației.

Aplicația de chat deținută de Facebook a spus că aplicațiile terțe care se conectează cu WhatsApp sunt interzise din motive de securitate.

„Aplicațiile neacceptate, cum ar fi WhatsApp Plus, GB WhatsApp sau altele de acest gen sunt versiuni modificate ale WhatsApp. Aceste aplicații neoficiale sunt dezvoltate de terți și încalcă Termenii și condițiile noastre. WhatsApp nu acceptă aceste aplicații deoarece nu le putem valida practicile de securitate”, a transmis WhatsApp.

Ce trebuie să faci

Pentru a trece la versiunea oficială de WhatsApp, este posibil să fie necesar să faci mai întâi o copie de rezervă a istoricului de conversații, lucru urmând instrucțiunile prezentate pe site-ul WhatsApp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...