Ceaiuri ideale pentru probleme cu digestia. Le găsiți în plafar și costă extrem de puțin

Iancu Andreea 07.01.2021, 16:24
Ceaiuri ideale pentru probleme cu digestia. Le găsiți în plafar și costă extrem de puțin

Mesele îmbelșugate de sărbători te-ar putea pune în fața unor probleme cu digestia extrem de neplăcute. Combinațiile de alimente pot provoca balonare și dureri supărătoare de stomac, motiv pentru care ar trebui să ții cont de câteva reguli. De asemenea, te poți baza pe natură, care îți pune la dispoziție mai multe plante care combat problemele digestive. Iar ceaiurile de la plafar sunt și ieftine și eficiente în această privință, deci le poți consuma fără griji.

Probleme cu digestia după sărbători? Ce este de făcut

Cine poate rezista bunătăților de pe mesele românilor în prag de sărbătoare?! Până la urma mulți ne gândim că nu se întâmplă nimic dacă de Crăciun ne bucurăm de toate acele preparate la care am poftit tot anul. Însă cârnații, caltaboșul, toba, piftia, salata de beouf și felia aceea în plus de cozonac ne pot strica petrecerea, oferindu-ne în schimbul poftei liniștite o durere cumplită de stomac.

Pentru a scăpa de grija unor astfel de neplăceri ar trebui în primul rând să fim mai cumpătați. Cel puțin acesta este și mesajul specialiștilor în nutriție, care ne dau mână liberă la delicii culinare cu condiția să nu exagerăm. De altfel, este extrem de important modul în care combinăm alimentele. Preparatele de sărbători abundă de carne, ouă, zahăr și făină și de aceea trebuie alăturate doar salatelor de legume proaspete sau murăturilor. De asemenea, la finalul mesei, în locul unei cafele, poți opta pentru o ceașcă de ceai neîndulcit. 

Numeroase plante medicinale combat problemele sistemului digestiv foto - Pexels
Numeroase plante medicinale combat problemele sistemului digestiv
foto – Pexels

Care sunt ceaiurile pe care le poți consuma pentru o digestie mai bună

La plafar se găsesc o mulțime de variante din plante care susțin sistemul digestiv și te ajută să combați cele mai frecvente probleme. Printre plantele cele mai apreciate pentru problemele cu digestia se numără coriandrul, chimenul, feniculul, dafinul, ghimbirul, menta, ananasul, anasonul. De asemenea, numeroase infuzii îți pot reda starea de bine după o masă copioasă.

  • Ceaiul verde este una dintre acele băuturi care ajută tranzitul intestinal și este extrem de apreciat în curele de slăbire.
  • Ceaiul de chimen te scapă de senzația de arsură la stomac. Pentru o infuzie din această plantă ai nevoie de o linguriță și jumătate de chimen peste care se toarnă o cană de apă fierbinte.
  • Ceaiul de ghimbir poate preveni balonarea și flatulența, dar are și rol anti-vomitiv.
  • Ceaiul de mușețel are un rol important în combaterea arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac.
  • Ceaiul de mentă este ideal în procesul de digestie, ameliorând durerile de stomac, dar având un rol și în episoadele diareice. Totuși, specialiști recomandă să nu fie consumat în exces deoarece poate duce la constipație.
  • Ceaiul de sunătoare poate fi consumat frecvent, având un rol important în funcționarea normală a sistemului digestiv. Acesta stimulează producerea și eliminarea bilei, protejează mucoasa gastrică, susține funcțiile ficatului, reduce spasmele de la nivelul intestinelor și elimină tendința de evacuare rapidă a scaunului.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...