Cea mai simplă rețetă de spaghete, dezvăluită de Vlăduț de la Neatza. Ingredientul secret care îi schimbă tot gustul

Cătălina Burghelea 21.10.2021, 11:59
Cea mai simplă rețetă de spaghete, dezvăluită de Vlăduț de la Neatza. Ingredientul secret care îi schimbă tot gustul

Unul dintre cele mai populare tipuri de paste, spaghetele sunt fabricate din grâu dur și se prezintă în fire subțiri. Au originea în Napoli și se gătesc în toată lumea, fiecare regiune italiană având propriul său fel de mâncare de spaghete.

Celebrul chef Vlăduț de la Neatza are o super rețetă de spaghete

Pentru zilele în care îți este poftă de o porție gustoasă de spaghete sau vrei să-ți surprinzi persoanele dragi cu un preparat mai aparte, poți încerca rețeta delicioasă a celebrului bucătar Vlăduț, de la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1. Este o rețetă demențială, ușoară și hrănitoare. Se prepară foarte repede, nu este deloc complicată, iar rezultatul întrece orice așteptare.

Ingredientul secret care îi dă cu totul alt gust

Vlăduţ de la Neatza are o rețetă specială de spaghete, ce conține iaurt, castraveți, dar şi alte ingrediente minunate. Iată cum se prepară „Spaghete în stil grecesc”. Această variantă specială de spaghete conține un ingredient secret care îi schimbă tot gustul. Despre ce este vorba, te va surprinde total aroma proaspătă în pastele tale.

Ai nevoie doar de ingrediente naturale

Pentru această rețetă de „Spaghete în stil grecesc” ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 pachet de spaghete, 1 cutie de iaurt cremos, 250 grame brânză telemea, 5-6 castraveți cornișon (ingredientul secret), o legătură de mărar, o legătură de mentă, sucul unei lămâi, sare, piper, ulei de măsline și porumb.

Modul de preparare este mai simplu decât crezi! Și unde mai pui că rețeta este și săracă în calorii datorită ingredientelor sănătoase. Deci, o poți mânca și atunci când ții cură de slăbire. Silueta ta nu este pusă în pericol cu „Spaghete în stil grecesc”.

Cum se prepară „Spaghete în stil grecesc”

Fierbe pastele în apă cu sare, conform rețetei clasice sau instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele, ocupă-te de sosul grecesc de iaurt cu castraveți. Curăță castraveciorii de coajă, dă-i prin răzătoare, scurge-i puțin de lichid și adaugă-i peste iaurt. Pune și brânza telemea, dată și ea pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt, și amestecă bine până se omogenizează compoziția.

Potrivește gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie. Bagă-l la rece, până se răcesc și pastele.

Între timp, coace porumbul pe grătar, la cuptor sau pe tigaia grill.

Truc fabulos pentru paste delicioase

După ce au fiert pastele, scurge-le bine și trece-le prin jet de apă rece. Așa îndepărtezi excesul de amidon din paste. Amestecă pastele cu sosul de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt. O bunătate de rețetă în stil grecesc! O poți mânca oricând, atât ca fel principal, cât și ca gustare, fiind ideală pentru persoanele care se află la dietă sau vor să mănânce sănătos. Conține doar ingrediente naturale, pe care le poți lua direct din piață sau din marile magazine. Nu-i așa că ți-am făcut poftă deja? Este o mâncare ce merită salvată în carnețelul tău cu rețete, din care să te inspiri ori de câte ori vrei să prepari ceva bun și delcios.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...