Cea mai proastă veste despre Bill Clinton. Fostul președinte american, internat la terapie intensivă

Cătălina Burghelea 15.10.2021, 08:09
Cea mai proastă veste despre Bill Clinton. Fostul președinte american, internat la terapie intensivă

Fostul preşedinte american Bill Clinton trece prin momente dificile. Cândva, cel mai puternic om al planetei, politicianul a ajuns la terapie intensivă, din cauza stării sale de sănătate. Afecțiunea de care suferă Clinton nu are legătură cu noul coronavirus.

Bill Clinton se află la terapie intensivă

Bill Clinton a fost dus de urgență la un spital american, unde se află internat la terapie intensivă. Fostul președinte american, care are 75 de ani, este cunoscut pentru problemele sale cardiace.

Fostul președinte american are probleme de sănătate

Fostul președinte Bill Clinton a fost internat la unitatea de terapie intensivă a Irvine Medical Center din Orange, California, pentru o infecție a tractului urinar care s-a răspândit în sângele său, au declarat medicii săi pentru CNN. Angel Urena, purtător de cuvânt, a spus că afecţiunea lui Clinton nu are legătură cu Covid-19.

„Marţi seară, preşedintele Bill Clinton a fost internat la UCI Medical Center pentru a i se acorda tratament pentru o infecţie ce nu are legătură cu Covid. Este în curs de vindecare, într-o formă bună şi foarte recunoscător medicilor, asistentelor şi echipei care l-au îngrijit excelent”, a spus Angel Urena într-un comunicat.

„A fost internat pentru o monitorizare atentă şi pentru administrarea de antibiotic intravenos şi fluide. Va rămâne la spital pentru a fi supravegheat continuu. După două zile de tratament, numărul celulelor sanguine albe tinde să coboare şi răspunde bine la antibiotice”, au transmis medicii Alpesh Amin şi Lisa Bardack. „Echipa medicală din California a comunicat constant cu echipa medicală de la New York a preşedintelui, inclusiv cu cardiologul lui. Sperăm să îl externăm curând”, au precizat medicii.

Răspunde bine la tratamentul medicilor

Aflat în California pentru un eveniment privat pentru fundația sa, Bill Clinton s-a simțit obosit și a fost internat la spital. Medicii fostului președinte american au spus că infecțiile urologice sunt foarte frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge. Clinton va primi antibiotice intravenoase până vineri, când va fi probabil trecut pe antibiotice orale.

„Rămâne la spital pentru monitorizare continuă”, au spus medicii săi, Alpesh Amin și Lisa Bardack.

După două zile de tratament, fostul președinte al SUA răspunde bine la antibiotice. Doctorii au mai spus că echipa medicală din California a ținut constant legătura cu medicii președintelui din New York, inclusiv cardiologul său.

„Sperăm să-l ducem în curând acasă”, au spus aceștia într-o declarație.

Politicianul a fost izolat în spital

O sursă apropiată familiei a dezvăluit că politicianul se află la terapie intensivă, „ca măsură de precauţie”. Spitalul a fost nevoit să îl izoleze, dar nu pentru că starea lui sănătate o cerea.

Bill Clinton se confruntă cu probleme cardiace. În 2004, acesta a fost supus unui bypass cvadruplu la New York-Presbyterian Hospital, potrivit NBC News. Șase ani mai târziu a revenit la spital, pentru o altă procedură la inimă, introducerea a două stenturi într-o arteră coronară.

Operația de patru ore a avut loc la trei zile după ce Clinton a ajuns la spital plângându-se de dureri în piept și dificultăți de respirație. Medicii au spus însă că problemele lui Clinton nu au fost atât de bruște pe cât au fost descrise. Politicianul prezenta aceste simptome de câteva luni, dându vina pe exercițiile fizice și refluxul gastric, au spus medicii săi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...