Ce studii are Denise Rifai, de fapt. Îți vei schimba părerea despre ea

Iancu Andreea, Ana Ionescu 11.02.2022, 13:39
Ce studii are Denise Rifai, de fapt. Îți vei schimba părerea despre ea

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate și totodată controversate prezentatoare TV. Moderatoarea emisiunii „40 de întrebări” a fost dintotdeauna învăluită în mister, păstrând detaliile din viața sa personală în intimitate. Dincolo de calitățile sale profesionale, frumoasa prezență feminină de la Kanal D este o femeie puternică, dovedind asta chiar la examenul maturității, când a ales o cale dificilă. Puțini sunt cei care știu ce studii a urmat Denise Rifai după terminarea liceului. Prezentatoarea are cu totul altă meserie.

Denise Rifai, detalii mai puțin cunoscute despre ea și ce studii a absolvit

Prezentatoarea de la Kanal D, Denise Rifai, este o prezență apreciată în televiziune, reușind să își contureze o imagine de jurnalist profesionist, în căutarea adevărului din spatele persoanelor publice. Aceasta nu reușește însă să păstreze detaliile din viața sa departe de lumina reflectoarelor. Cu toate că este discretă, vedeta a făcut mai multe mărturisiri interesante în cadrul unui podcast, unde Denise Rifai a recunoscut ce studii a absolvit, de fapt, când toată lumea credea că a terminat Jurnalismul.

Vedeta a dezvăluit că a studiat în liceul filiera Filologică, astfel că nimeni nu se aștepta ca după examenul de Bacalaureat să aleagă o cale total opusă. Deși era un om al literelor, Denise Rifai a fost nevoită să se pregătească pentru a da admiterea la Academia de Studii Economice. Astfel, prezentatoarea de la Kanal D a terminat o facultate cu profil economic.

„Mi-a plăcut școala! Eu trebuie să fiu lider, numărul 1. Cei mai frumoși ani au fost pentru mine anii de școală şi de liceu. Învăţam bine, da! În facultate am avut niște emoții, îmi doream să devin specialist în zona de parte islamică aici în România, fapt pentru care doream să fac arabă ca specializare.

În anul pregătitor am făcut o  schimbare uriașă pentru că profesorul care trebuia să mă pregătească a trebuit să renunțe și am dat la ASE, eu fiind o tipă care a dat Bacalaureatul la Filosofie.”, a povestit Denise Rifai, în podcastul lui Damian Drăghici.

Denise Rifai, despre ce studii a absolvit
Denise Rifai a absolvit ASE

Cum a ajuns, totuși, să devină jurnalist. Care a fost primul său post din carieră

Denise Rifai a trebuit să renunțe la planurile de a studia limba arabă, astfel că a ajuns să facă meditații la matematică, lucru extrem de dificil în contextul în care terminase profilul de Filologie în liceu. Absolventă de ASE, prezentatoarea recunoaște însă că această experiență a fost până la urmă de bun augur. Pentru a învăța însă și noțiuni de jurnalism, Denise a apelat la un curs post universitar.

„A trebuit repede, repede să mă hotărăsc pentru că voiam să am o meserie. Am ales comerț internațional. Așa că în primul an de facultate a trebuia să fac meditații la matematică. A fost o problemă pentru că eram obișnuită cu Filologia.

M-a ajutat foarte mult că am făcut ASE în meseria asta pentru că eram printre puținii jurnaliștii care aveau pregătire economică. Eu am făcut un curs de jurnalism post universitar, punct! Eu sunt economist la bază, de fapt. Nu am făcut master pentru că nu am avut timp să mă dedic unui program de masterat”, a recunoscut vedeta de la Kanal D.

Deși este economist la bază, Denise Rifai s-a angajat prima oară la un post de radio, ca editor și prezentator de știri, pentru care a primit un salariu modest, de numai 100 de dolari. Ulterior, pe măsura evoluției sale, prezentatoarea a ajuns să fie recunoscută în toată România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...