Ce se întâmplă în corp dacă înghiți semințe de pepene. Mulți români nu au idee

Nicu Stan 04.07.2023, 13:41
Ce se întâmplă în corp dacă înghiți semințe de pepene. Mulți români nu au idee

Mulți dintre români obișnuiesc să scoată semințele pepenelui atunci când îl consumă, indiferent cât timp le-ar lua acest gest. Astăzi vă vom dezvălui ce se întâmplă în corp dacă înghiți semințe de pepene. Mulți români nu au idee.

Înghiți pepenele cu tot cu semințe? Specialiștii au spus cât rău pot face sâmburii deliciosului fruct

Mulți oameni mănâncă pepenele fără a se osteni să mai scoată semințele, în timp alții se încăpățânează să nu înghită nici măcar o sămânță, astfel că stau cu răbdare și le scot pe toate.

Pentru mulți semințele de pepene roșu sunt un subiect absolut banal, căruia nu îi acordă prea multă importanță, în timp ce pentru alţii înghițițirea lor poate fi ceva neplăcut.

Ce se intampla daca inghiti si semintele de la pepene
Ce se intampla daca inghiti si semintele de la pepene

Semințele de pepene nu ne pun în pericol organismul

Experții susțin că ambele variante sunt corecte, atât pentru cei care le consumă, precum și pentru cei care le scot.

Cei care nu știu ce se întâmplă în corp dacă înghiți semințe de pepene trebuie să știe că verdictul oamenilor de știință îi vor surprinde pe mulți. Conform informațiilor speciliștilor, sâmburii din pepene pot reprezenta o gustare surprinzător de sănătoasă.

Sâmburii de pepene roșu nu ne pun în niciun fel de pericol dacă îi consumăm. Fiind foarte mici, aceștia trec prin sistemul digestiv fără să cauzeze vreun disconfort organismului.

Răul pe care îl poate provoca semințele de pepene

Dacă până acum balanța se înclină în favoarea celor care mănâncă deliciosul fruct cu tot cu semințe, în continuare vă vom dezvălui și veștile bune pentru cei care se feresc să consume aceste semințe.

Dacă sâmburii de pepene roșu sunt consumați într-un volum mare, aceștia poate să producă unele probleme de sănătate, cum ar fi disconfort gastric, precum și intestinal.

În plus, numai în cazurile extreme, semințele de pepene pot provoca și obstrucții intestinale. Asta se poate întâmpla mai ales în cazul oamenilor care deja suferă de probleme gastrointestinale sau a copiilor mici.

Mihaela Bilic, despre consumul de pepene cu brânză

Pe de altă parte, medicii nutiționiști au vești bune pentru cei care sunt obișnuiți să mănânce pepene roșu cu brânză.

”Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă. P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat, și grăsime mai bună ca în brânză nu există”, a scris pe pagina sa socială Mihaela Bilic,  medic nutriționist.

Urmăriți Impact.ro și pe