Pepenele roșu sau galben? Mihaela Bilic anunță care nu îngrașă: „E mai puțin periculos”

Badea Violeta 27.06.2023, 19:53
Pepenele roșu sau galben? Mihaela Bilic anunță care nu îngrașă: „E mai puțin periculos”

Au mai rămas doar câteva zile până la sosirea lunii iulie, iar sezonul pepenilor începe oficial. Unii îi preferă pe cei roșii, alții îi adoră pe cei galbeni, dar care sunt cei mai buni pentru siluetă? Ei bine, Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din țara noastră, răspunde în rândurile de mai jos la această întrebare arzătoare.

Ce pepene să alegi dacă nu vrei să te îngrași, pe cel roșu sau pe cel galben? Mihaela Bilic a spus care este mai bun pentru siluetă

Pepenii se numără printre fructele preferate de români, în special pe timp de vară. Fie că vorbim de cei roșii, fie că vorbim de cei galbeni, aceștia sunt considerați a fi extrem de sănătoși, având în conținutul lor o varietate de nutrienți și peste 90% apă.

Mai mult decât atât, în sezonul lor, pepenii sunt ușor de consumat și îi găsești în toate piețele, dar te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai puțin periculoși pentru silueta ta? Mai jos ai răspunsul.

”Pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete. Pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii. Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

La conținutul de fibre, tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorbția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă – acolo unde ambele culori au aproximativ 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă!”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Cât rezistă pepenele tăiat la frigider. Nu îl mai consuma după această perioadă!

Mihaela Bilic rastoarna un nou mit
Mihaela Bilic

Ce aliment te ajută să slăbești mult și repede

Atunci când intenționezi să scapi de kilogramele în plus, alegerea alimentelor pe care le mănânci reprezintă un factor esențial. Nu o spunem noi, ci specialiștii în nutriție.

Dar care este cel mai bun aliment pentru slăbit? Potrivit dr. Mihaela Bilic, ”cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede”, astfel că acum știi ce să consumi ca să ai o siluetă de invidiat în vacanţă și nu numai.

Citește și A pus o monedă în pepene și a descoperit cel mai tare truc al verii. Încearcă și tu, nu vei regreta!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...