Ce să pui în apa florilor din vază ca acestea să reziste cât mai mult timp. Trucul genial

Ioana Bucur 19.04.2022, 13:26
Ce să pui în apa florilor din vază ca acestea să reziste cât mai mult timp. Trucul genial

Cine nu se bucură în momentul în care primește un buchet superb de flori? De la o vreme, din ce în ce mai multe supermarketuri își întâmplină clienții cu un colț dedicat plantelor frumos colorate ce ne cheamă parcă să le punem în coșul cu cumpărături. În momentul în care ajungem acasă, căutăm locul perfect, dorind să ne bucurăm cât mai mult de ele, doar să le descoperim, a doua zi, ofilite. Află ce trebuie să pui în apa florilor din vază ca acestea să reziste cât mai mult timp.

Cum poți prelungi viața florilor

Florăriile din toată țara se mândresc cu buchete care mai de care mai frumoase și care vin la pachet cu un preț pe măsură. Indiferent dacă le primim de la o persoană dragă sau sunt un răsfăț pe care ni-l facem singuri, dorința tuturor este să le ajutăm să reziste cât mai multe zile în vază, așezate la loc de cinste în casă.

Din nefericire, de prea multe ori descoperim că după două sau trei zile, frumosul buchet de flori abia primit sau cumpărat este bun de aruncat la gunoi. Puțini știu că există câteva trucuri ce le pot prelungi viața. Află ce trebuie să pui în apa florilor din vază ca acestea să reziste cât mai mult timp.

Până să ajungem la apa din vază, am descoperit alte sfaturi ce promit să ajute florile să reziste mai mult: Ține-le în frigider pentru cel puțin șase ore înainte de a le pune în apă, astfel le vei dubla durata vieții.

Ce să pui în apa florilor din vază ca acestea să reziste cât mai mult timp. Trucul genial

Ce se pune în apa florilor din vază

O altă recomandare este aceea ca înainte de a pune florile într-o vază, să speli vasul cu apă călduță și detergent. În acest fel, praful și bacteriile vor fi îndepărtate, iar florile tale se vor bucura de apă proaspătă.

Pentru a menține florile proaspete cât mai mult timp, schimbă apa din vas în fiecare zi. Chiar și tulpinile florilor le puteți spăla cu apă rece, mai ales că pe ea se depun anumite bacterii dăunătoare.

Când vine vorba despre apa din vază, există unii agenți alimentari ce pot ajuta florile să reziste mai mult:

  • zahărul este indicat pentru prelungirea vieții trandafirilor, garoafelor și crizantemelor. Pune 100 grame zahăr la un litru de apă.
  • un praf de sare de bucătărie (80 grame de sare/un litru de apă) sau câteva picături de oțet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.
  • florile țin mai mult dacă adaugi în apă câteva picături de acid boric (concentrație 10%) sau un pic de aspirină (o jumătate de pastilă la trei litri de apă).
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...