Ce să faci în București? Locuri pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi Capitala

Emanuela Pană 24.05.2023, 16:28
Ce să faci în București? Locuri pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi Capitala

Capitala României sau „Micul Paris“ este un oraș al contrastelor, reușind să îmbine armonios istoria cu identitatea modernă. Este, totodată, tărâmul a numeroase povești captivante, pe care le poți afla dacă vei vrea să vizitezi cele mai interesante atracții turistice. Iată ce să faci în București când te plictisești.  

Cele mai interesante locuri de vizitat în Capitală 

Capitala României este cel mai important centru industrial și economic al țării, cu un trecut deosebit, o atmosferă plină de viață și numeroase obiective turistice. Orașul București este una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță din Europa, dar și una dintre cele mai sigure.  

„Micul Paris“, un oraș al contrastelor, este cunoscut pentru bulevardele sale, dar și pentru elementele de arhitectură care atrag privirile. Capitala ascunde o mulțime de locuri pline de culoare și viață, care stau pe lista celor mai impresionante atracții turistice din țară.   

Orașul București dispune de tot ce ai nevoie pentru relaxare, dar și pentru a-ți reîncărca bateriile: parcuri și grădini mari și frumoase, centre comerciale și piețe colorate, multe restaurante și cafenele, mall-uri și cinematografe, alături de muzee și săli de concerte.  

Dacă nu știi ce să faci în București într-o zi ploioasă ori atunci când te plictisești, îți sugerăm noi câteva idei de activități pe care le poți face în Capitală. Există numeroase locuri de vizitat, aici, care nu trebuie ratate, precum și obiective care păstrează povești minunate ce merită descoperite.  

Citește și: Cele mai spectaculoase locuri pentru fotografii reușite din București. Ies cadre de sute de like-uri

Ce să faci în București dacă te plictisești? 

Bucureștiul, cel mai vizitat oraș al României, este astăzi o metropolă plină de viață, o destinație surprinzătoare, cu o mulțime de atracții demne de aparatul foto. Dacă nu mai știi ce să faci în București sau dacă ai la dispoziție o perioadă scurtă pentru a-l explora, poți începe prin a vizita acele locuri de pe listă pe care nu le-ai bifat niciodată.  

Ce sa faci in Bucuresti
Locuri de vizitat in Bucuresti

Plimbările pe străzile vechi ale orașului pot deveni, de asemenea, experiențe de neuitat într-un loc de poveste. Așadar, poți începe cu o „excursie“ până la hotelul „Athenaeum“. Dacă arhitectura antică reprezintă un subiect de interes pentru tine, atunci vei fi fericit să afli că hotelul a fost construit sub îndrumarea faimosului arhitect francez Theofil Brado.  

Ridicată în anul 1914, construcția a avut mult de suferit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Însă, eforturile arhitecților moderni au făcut ca ea să fie complet reabilitată. O altă clădire valoroasă din București este, fără doar și poate, Palatul Parlamentului. Construit în stil brâncovenesc, cu influențe renascentiste, baroce și germanice, palatul impresionează atât prin stilul său arhitectonic, cât și prin numărul impresionant de încăperi din interior: peste 1.000. Acestea sunt mobilate cu lemn masiv și prezintă elemente de design impresionante. 

De asemenea, ai putea savura din priveliștea oferită de Arcul de Triumf, decorat cu sculpturi create de artiști români. Monumentul, care amintește trecătorilor de victoria Armatei Române din Primul Război Mondial și de Marea Unire din 1918, se află în partea de nord a Bucureștiului, în mijlocul uneia dintre cele mai aglomerate intersecții ale orașului.  

Construit după modelul francez, Arcul de Triumf din București („Micul Paris“) este „fratele mai mic“ al celebrului monument cu același nume din Paris. Odată ajuns la „picioarele“ acestui reper istoric, nu uita să urci scările interne până în vârf, pentru a te putea bucura de panorama pitorească a orașului.  

De pe lista cu locuri de vizitat nu trebuie să lipsească Ateneul Român, celebra clădire care găzduiește cea mai mare sală de concerte din țară. Clădirea a fost construită în perioada 1886-1888, în stil neoclasic și eclectic, urmând a fi restaurată și modernizată între anii 1994-2004. În 2005 a fost deschisă, din nou, pentru public.  

Ce să faci în București fără bani? 

Poate te întrebi ce să faci în București fără bani, iar noi îți spunem că variantele nu sunt deloc limitate. Poți face, de exemplu, o plimbare în Parcul Regele Mihai I al României sau Parcul Herăstrău. Peisajul frumos și spațiile destinate activităților sportive (trasee pentru biciclete, teren de tenis, locuri de joacă pentru copii) fac din Parcul Herăstrău un loc ideal pentru o scurtă evadare din viața de zi cu zi.  

Cele mai frumoase și îngrijite zone verzi din Capitală te așteaptă să te bucuri de tot ce poate să-ți ofere natura. Bucureștiul nu este doar trafic și aglomerație, orașul fiind „binecuvântat“ cu un număr impresionant de parcuri. Printre cele mai importante dintre ele se numără, alături de Herăstrău, Cișmigiu, IOR, și parcul Circului. 

Te poți relaxa făcând o plimbare pe străduțe mărginite de tei bătrâni sau poți mânca ceva, pe o pătură, în apropierea unui lac. În zilele însorite poți face și o plimbare cu barca, în timp ce iarna vei observa un patinoar plin de viață.  

În Grădina Cișmigiu o să găsești, de asemenea, ocupații. Proiectanții au adus aici cele mai rare specii de copaci din zonele de munte, iar, în sezonul cald, în grădină sunt plantate flori multe, colorate și extrem de frumoase. Grădina Cișmigiu a fost fondată la mijlocul secolului al XIX-lea și este cea mai veche grădină publică din București.  

Vezi și: Locurile din București unde nu mai ai voie să mergi cu bicicleta. Amenzile sunt foarte mari

Locuri de explorat pentru cei neînfricați  

În caz că muzeele, sălile de teatru sau clădirile somptuoase nu sunt întocmai pe gustul tău, trebuie să știi că există opțiuni numeroase și pentru cei ce, de pildă, iubesc aventura, natura și misterul. Dacă preferi locurile mistice, atunci Capitala și împrejurimile ei îți vor face, cu siguranță, pe plac.  

Unul dintre aceste locuri se numește Balta Vrăjitoarelor și se găsește în pădurea Cernica, aflată în apropiere de București. Se spune că aici nu se găsesc animale (nici măcar broaște sau păsări) și că jivinele o ocolesc.  

O altă ciudățenie ar fi că temperatura apei nu se schimbă nici la căldură, nici la frig. Având în vedere aceste lucruri, nu-i de mirare că numeroase legende sunt asociate cu acest loc. 

Cei neînfricați pot vizita chiar Cimitirul Bellu, fondat în anul 1850. Aici se odihnesc cei cunoscuți oameni de știință, artiști, scriitori și muzicieni români. În plus, în centrul cimitirului se găsește o capelă demnă de vizitat, deschisă între orele 08:00 și 16:00.  

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...