Locurile din București unde nu mai ai voie să mergi cu bicicleta. Amenzile sunt foarte mari

Ioana Bucur 23.09.2022, 18:19
Locurile din București unde nu mai ai voie să mergi cu bicicleta. Amenzile sunt foarte mari

Noi reguli pentru locutorii Capitalei. Autoritățile tocmai au făcut anunțul: acestea sunt locurile din București unde nu mai ai voie să mergi cu bicicleta. Cei care nu se vor supune restricțiilor vor avea de plătit amenzi usturătoare, se prevede într-o hotărâre aprobată în ședința de vineri, 23 septembrie 2022 a Consiliului Local.

Care sunt locurile din București unde nu mai ai voie să mergi cu bicicleta

Autoritățile locale din Capitală au decis care sunt locurile din București în care se va interzice circulația cu biciclete, role, skateboard-uri și scutere.

Noile restricții au fost aprobate în ședința de vineri a Consiliulu Local Sector 6. Astfel, circulația cu aceste mijloace este interzisă pe pistele de alergare din interiorul parcurilor, locurilor de joacă, locurilor de odihnă sau zonelor de promenadă.

„Pentru siguranţa utilizatorilor, este interzisă circulaţia bicicletelor, circulaţia cu role, skateboarduri şi scutere pe pistele de alergare din interiorul parcurilor, locurilor de joacă, locurilor de odihnă sau zonelor de promenadă”, prevede hotărârea.

Cei care nu vor respecta prevederile hotărârii vor avea de plătit amenzi cu valori cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

„Având în vedere faptul că circulaţia cu biciclete, role, skateboarduri şi scutere pe pistele de alergare din interiorul parcurilor, locurilor de joacă, locurilor de odihnă sau zonelor de promenadă constituie un real pericol pentru cetăţeni, se impune interzicerea expresă a folosirii acestor mijloace de locomoţie”, se menționează în referatul de aprobare.

Locurile din București unde nu mai ai voie să mergi cu bicicleta. Amenzile sunt foarte mari

Proiecte pentru amenajarea zonei Lacul Morii

În luna august, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunța lansarea unui concurs internațional de proiecte pentru amenajarea zonei Lacul Morii, ce cuprinde Parcul Crângaşi, zona adiacentă digului, insula, digul până la Chiajna şi zona adiacentă acestuia şi zona sudică a digului.

„Vom avea încă un parc în Sectorul 6, Parcul Lacul Morii! Invit joi, de la ora 12.00, toţi arhitecţii, urbaniştii, peisagiştii să vina la Primăria Sectorului 6 să afle de la sursă informaţiile aferente concursului internaţional de soluţii pe care îl organizăm împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru zona Lacului Morii. (…)

Am discutat cu doamna Elisabeta Lipa, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj pentru a obţine acordul Apelor Romane pentru a organiza pe Lacul Morii o pista de 4 km, acesta fiind singurul lac din regiune care ar permite amenajarea unei astfel e piste. În contextul în care sportivii noştri câştigă medalii de aur, tare mi-ar plăcea să le punem la dispoziţie toate facilitatile necesare în Sectorul 6”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...