Ce s-a întâmplat pe platoul de filmare înainte ca Alec Baldwin să o împuşte pe Halyna Hutchins. Reconstituirea tragediei

Ioana Bucur 27.10.2021, 14:32
Ce s-a întâmplat pe platoul de filmare înainte ca Alec Baldwin să o împuşte pe Halyna Hutchins. Reconstituirea tragediei

Lumea filmului este încă în stare de șoc după tragedia ce a dus la moartea unei femei. CNN a dezvăluit ce s-a întâmplat pe platoul de filmare înainte ca Alec Baldwin să o împuşte pe Halyna Hutchins. Cum a fost făcută reconstituirea evenimentelor.

Reconstituirea unei tragedii

Actorul Alec Baldwin este de neconsolat după ce arma pe care o folosea în timpul filmărilor pentru producția „Rust” s-a descărcat și a ucis-o pe Halyna Hutchins, directorul de imagine al proiectului.

La aproape o săptămână de la accidentul ce a paralizat Hollywood-ul, jurnaliștii CNN au făcut reconstituirea tragediei, folosindu-se de declarațiile date în cadrul anchetei și pe transcriptul apelului făcut la numărul de urgență de unul dintre membrii echipei de producție, după ce arma fatală s-a descărcat.

Filmările se desfășurau pe Bonanza Creek Ranch, un platou construit special pentru filme western în apropiere de orașul Santa Fe, statul american New Mexico.

Ziua a început ca oricare alta. La ora 06:30 echipa s-a așezat la micul dejun. Filmările au început mai târziu, în condițiile în care șase cameramani se retrăseseră din proiect, nemulțumiți de plată și de condițiile de cazare, fiind găsiți înlocuitori.

În ciuda întârzierilor, activitatea se desfășura în ritm normal, a afirmat regizorul Joel Souza în declarația pe proprie răspundere dată autorităților.

Ce s-a întâmplat pe platoul de filmare înainte ca Alec Baldwin să o împuşte pe Halyna Hutchins
Alec Baldwin, sotul si fiul femeii ucise parasind hotelul din Santa Fe

După o pauză scurtă de prânz, echipa a reluat repetițiile în biserica de pe platoul de filmare. Alec Baldwin, Halyna Hutchins și alte câteva persoane s-au înghesuit în mica structură din lemn.

Regizorul-asistent Dave Halls a adus o armă luată de pe un cărucior aflat în afara bisericii din lemn și a strigat „armă rece” (cold gun), expresie care desemnează o armă fără muniție și i-a oferit-o actorului. Baldwin stătea cu fața la camera de filmat și la cei din producție în timp ce repeta o scenă în care trebuia să execute un „cross drawing”, adică scoaterea armei din tocul aflat pe partea opusă mâini care execută mișcarea.

„Avem nevoie de ajutor imediat!”

Souza a mai declarat că în jurul orei 13:50 urmărea repetiția prin vizorul camerei și pe monitoarele de control. După un sunet asemănător celui produs de un bici și o pocnitură puternică, directorul de imagine, Halyna Hutchins s-a prăbușit la pământ, ținându-se de abdomen și spunând că nu-și simte picioarele. Câteva momente mai târziu, regizorul și-a dat seama că avea și el sânge pe umăr.

Panica s-a instalat pe platoul de filmare. Medicul prezent a sărit imediat în ajutorul femeii, încercând să oprească hemoragia. Într-un apel la numărul de urgență 911, o femeie care se prezenta ca fiind supervizor de scenariu spunea că „doi oameni au fost împușcați accidental pe platoul de filmare cu o armă de recuzită”.

„Avem nevoie de ajutor imediat. Un regizor și o femeie cameraman au fost împușcați”, se aude vocea de pe înregistrare. Întrebată dacă arma era încărcată cu amuniție reală, ea a răspuns: „Nu vă pot spune. Avem doi răniți cu armă de foc … Eram așezată, se făcea repetiție și (arma) s-a descărcat. Am fugit. Toți au fugit. S-au îndoit (în urma împușcăturii, n.r.). Femeia cameraman și regizorul.”

Ce s-ar fi întâmplat cu puțin înainte ca Alec Baldwin să o împuşte pe Halyna Hutchins

Sharon Waxman, fondatoarea și CEO-ul „The Warp” a afirmat pentru CNN că membrii echipei de filmare de la „Rust” au folosit arme cu muniție reală într-un joc numit „plinking”, cu câteva ore înainte ca Halyna Hutchins să fie ucisă.

„Există acest joc în care se implică uneori membrii echipelor, se numește „plinking”. Practic, se duc pe câmp și împușcă în cutii de bere. Se folosește muniție reală. Am aflat că asta s-a întâmplat în dimineața zilei în care Halyna Hutchins a fost ucisă”, a spus Waxman.

CNN nu a putut confirma acuzațiile. Producătorii peliculei „Rust” au reluat declarația anterioară care a fost trimisă tuturor instituțiilor de presă:

„Siguranța distribuției și a echipei noastre este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania. Deși nu am fost informați cu privire la vreo reclamație oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei de pe platoul de filmare, vom efectua o revizuire internă a procedurilor noastre.

Între timp, producția este oprită. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în investigația desfășurată și vom oferi consiliere psihologică pentru toată echipa în această perioadă tragică.”

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...